Inaktiv platsannons

Hjälp oss att stötta brottsutsatta i Helsingborg

Brottsofferjouren,... Vi behöver bli fler och söker dig som vill vara med och ge stöd och hjälp till dem som utsatts för brott. Vårt uppdrag är att låta den brottsdrabbade tala om sin situation och sin upplevelse av brottet. Hjälp vid...

Om tjänsten

Brottsofferjouren, Helsingborg

Vi behöver bli fler och söker dig som vill vara med och ge stöd och hjälp till dem som utsatts för brott. Vårt uppdrag är att låta den brottsdrabbade tala om sin situation och sin upplevelse av brottet. Hjälp vid kontakter med myndigheter samt stöd inför och vid rättegång.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som stödperson arbetar du huvudsakligen från ditt hem genom telefonkontakt med den drabbade. Möten kan ske på jourens kontor. Som vittnesstöd är du på tingsrätten förmiddag och/eller eftermiddag. Vi stödjer huvudsakligen brottsoffer boende i Helsingborg, Höganäs och Bjuv. Det är därför lämpligt att bo i någon av dessa kommuner.
Specifika önskemål eller information: 
Stödperson/vittnesstöd blir du efter att ha genomgått en grundutbildning som jouren organiserar. En sådan kommer att starta under slutet av september månad. Kursen är förlagd till åtta (8) kvällar, 2,5 timmar/ gång, där kunskaper bl.a. i samtalsmetodik, rättsprocessen och skadeståndsfrågor. Utbildningen är kostnadsfri. Vi ser positivt på personer med kunskaper i flera språk och kännedom om andra kulturer. Det viktiga är framförallt vem du är som människa och att du har möjlighet att ge av din tid för att ge stöd till dem som är brottsutsatta. Under utbildningens gång prövar vi din lämplighet som stödperson/vittnesstöd.
Minimiåtagande: 
I ditt uppdrag som stödperson behöver du kunna avsätta 2-3 timmar per vecka. När det gäller uppdraget som vittnesstöd är du i allmänhet schemalagd en för- eller eftermiddag per vecka.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Helsingborg | Volontärarbete