Inaktiv platsannons

HR-specialist Talent Management (vikariat) i Solna

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige år 2003 och sedan dess har vi ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra drygt 170 butiker runt om i Sverige. HR-avdelningen på huvudkontoret består idag av ca 25 personer i fyra team: Lön, Arbetsrätt & Arbetsmiljö, Talent Management och Rekrytering & Employer Branding. Våra medarbetare är viktiga för oss och därför fokuserar vi nu ännu mer på medarbetarutveckling. Vi står inför spännande utmaningar i samband med att nya koncept kommer att rullas ut i organisationen. Utveckling av våra ledare och medarbetare som bidrar till Lidls framgångar är ett prioriterat område såväl i Sverige som globalt för Lidl.

Om tjänsten

Din roll

Som vår nya HR-specialist ansvarar du för olika Talent Management-frågor, främst onboarding och kompetensutveckling, inom ett verksamhetsområde eller inom vissa ämnesområden. Ditt huvudfokus kommer vara att säkerställa kvalitet på onboardingen för våra medarbetare inom försäljning samt att arbeta med att samordna och förvalta aktuella introduktionskoncept.

Ett viktigt fokusområde inom rollen är att vara Key-user för vår e-learning plattform leon – ett digitalt verktyg för att introducera och utbilda våra medarbetare i butik. Du kommer att vara ansvarig för förvaltning och utveckling av leon samt arbeta med att säkerställa pedagogik och lärande i de processer som ingår i introduktionen. 

Inom den närmaste tiden har vi flera spännande koncept och projekt som ska rullas ut och implementeras, där du, utifrån dina erfarenheter och kompetenser, kommer spela en viktig roll. Utifrån behov och kompetens kan du också komma att delta i, stötta eller ansvara för projekt eller uppdrag inom andra talent management-områden. Du rapporterar till teamchef Talent Management och förutom dig består teamet i dagsläget av tre ytterligare HR-specialister.

 
Din bakgrund

Du har en relevant akademisk examen, gärna inom HR eller motsvarande. Du har gärna någon erfarenhet från att ha arbetat med frågor inom ramen för Learning & Developement och eller Talent Management. Vi tror att du har arbetat med system tidigare men framförallt är det något du engageras av och har en fallenhet för. Att du har en pedagogisk och kommunikativ ådra är av stor fördel.

Som person är du är engagerad, arbetar självständigt och driver dina arbetsuppgifter ansvarsfullt. Du är strukturerad och noggrann. Du ser lösningar och vill hela tiden förbättra processer, rutiner och arbetssätt. Du har en god kommunikativ förmåga, du skapar förtroende och har mod att ifrågasätta och stå fast vid dina åsikter. Du är prestigelös och värdesätter att jobba tillsammans och bidra till ett bra arbetsklimat! I denna roll är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är önskvärt.

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är ett vikariat på heltid tom 31 oktober 2019, med tillträde enligt överenskommelse. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/ Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.


Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)