Inaktiv platsannons

Junior metodingenjör - inbyggda system i Stockholm

Om tjänsten

Junior metodingenjör - inbyggda system Om jobbet

Vi söker fler talanger och vill komma i kontakt med dig som är i början av din karriär! Uppdraget kommer att vara ett samarbete mellan ÅF och vår framgångsrika kund inom lastvagnar och tunga fordon i Mälardalen. Rollen är en del av ÅFs Future-koncept, som riktar sig till dig som nyligen tagit examen och är redo att visa vad du går för. Efter framgångsrikt utfört uppdrag hos vår kund har du möjlighet till anställning hos kund eller hos oss på ÅF. Detta blir en utmanande språngbräda mot framtida möjligheter och ett väl genomfört uppdrag skapar meriter för ditt arbetsliv! 

Uppdraget kommer att utföras på avdelningen för eftermarknad. Avdelningen ansvarar för produkterna som används av verkstäder runt om i världen för att utföra underhåll och reparationer av företagets produkter. Exempel på produkter som avdelningen ansvarar för att leverera till verkstäderna är felsökningsverktyg, reparationsmanualer, reservdelskatalog och underhållsprogram.

Som Metodingenjör inom inbyggda system har du två huvudsakliga arbetsuppgifter: kravställning mot systemägande grupper för att skapa förutsättningar för att felsöka lastbilen, samt att utveckla logiken i felsökningsmjukvaran som används av kundens verkstäder runt om i världen. Ditt ansvar är att ha kunskap om, och på ett lättförståeligt sätt kunna kommunicera vilka produktegenskaper och förutsättningar i systemet som är viktiga för att tunga fordon ska vara enkla att felsöka samt att utforma diagnosrutinerna för att uppnå samma mål.  

I rollen kommer du ha en bred kontaktyta, från att i kravställningssituationer ha kontakt med konstruktörer och projektledare till att i informationsproduktion samarbeta med tekniska skribenter, systemägare för diagnosapplikationen och utvecklare. Rollen är utmanade och kräver både reparationsteknisk kompetens, sociala färdigheter och ett strukturerat arbetssätt.

Vem är du?

Du är utbildad högskole- eller civilingenjör, gärna med mekatronik- eller elektronikinriktning. En fördel är om du har ett intresse att arbeta med fordon eller elektronik både på jobbet och fritiden. Du har ett stort intresse för att förstå teknik, är analytisk och har en god förmåga att göra dig förstådd och förstå din omgivning. Som person är du driven och intresserad av att ha många kontaktytor. Det är bra om du har programmeringsegenskaper, och erfarenhet av JIRA, men du måste inte vara experten.

Vi erbjuder

ÅFs Future-koncept ger dig en väg in på arbetsmarknaden och en bra start på din karriär. Konceptet sker i samarbete med kunden och du får under uppdraget testa på konsultrollen samtidigt som du får en god insikt i en mycket spännande kund. Inför avslutat uppdrag finns valmöjligheten att antingen fortsätta karriären hos ÅF eller kunden. Du kommer få möjlighet att sätta dina teoretiska kunskaper på prov i praktiken och du blir erbjuden både interna utbildningar och personlig utveckling.

Om företaget

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

ÅF Making Future.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)