Inaktiv platsannons

Vill du bli mentor till Storasystrar i Tjejzonens chatt? i Stockholm

Om tjänsten

Tjejzonen

Inför hösten 2018 söker vi nu mentorer till Storasystrarna som sitter i Tjejzonens chatt. Som mentor agerar du stöd till Storasystrarna i Chatten. Du bidrar med din erfarenhet och kompetens för att vägleda Storasystrarna i sina uppdrag. Du kan söka uppdraget om du är en erfaren Storasyster eller om du har erfarenhet av människovårdande sammanhang inom ideell, offentlig eller privat sektor. Du ska vara minst 30 år och identifiera dig som kvinna.

I chatten möter Storasystrarna unga tjejer i samtal som kan handla om relationer, existentiella frågor, psykisk ohälsa, våld eller annan utsatthet.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar förebyggande för att minska psykisk ohälsa hos tjejer. Vår vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten att bli lyssnad till respekteras.

Vi har en orubblig tro på tjejers styrka och förmåga att hjälpa sig själva. Vi vet hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnandes gåva vidare.

OBSERVERA: Ansökningar till detta uppdrag besvaras från och med augusti.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget utförs online men för att vara mentor så behöver en också kunna närvara på handledningar i Stockholm cirka 3 gånger per termin. Utbildning hålls i Stockholm den 29-30 september samt två kvällar tätt inpå. Vidare datum kommer.
Specifika önskemål eller information: 
För att bli Mentor på Tjejzonen behöver du vara minst 30 år och identifiera dig som kvinna. Var vänlig specificera i ansökan: bostadsort, ålder, specialkost.
Minimiåtagande: 
Sex timmar/månad inkluderat mentorskapet, mejlkontakt med handledare, samt grupphandledning.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete