Inaktiv platsannons

Jourhavande kompis söker verksamhetsledare! i Göteborg

Röda Korsets Ungdomsförbund, G... Jourhavande kompis är en nationell chattjour för barn och ungdomar upp till 25 år som upplever att de har det svårt i vardagen. Verksamheten drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. Jourhavande kompis ska s...

Om tjänsten

Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg

Jourhavande kompis är en nationell chattjour för barn och ungdomar upp till 25 år som upplever att de har det svårt i vardagen. Verksamheten drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. Jourhavande kompis ska sätta den som hör av sig till jouren i centrum genom aktivt lyssnande. Utifrån perspektivet att vi är kompisar, inga experter, medverkar vi till att de som hör av sig kan förändra synen på sina problem eller få känna stöd i vardagen. Jourhavande kompis strävar efter att ge hjälp till självhjälp. Samtalen kan handla om allt från olika typer av utnyttjanden/utsatthet till frågor om kärlek och kroppen.

Uppdragets innehåll
Verksamhetsledaren ansvarar för planering, drift och uppföljning av den lokala jourverksamheten i enlighet med organisationens riktlinjer. Verksamhetsledaren samordnar arbetet i den lokala jouren, där alla i verksamhetsgruppen aktivt deltar i driften av verksamheten och bemanning av chatten. Verksamhetsledarna har det övergripande ansvaret för den lokala jourverksamhetens ekonomi, schemaläggning, bemanning, rekrytering, utbildning, marknadsföring, handledning, lokal samordning, kvalitetssäkring av verksamheten och interna kontakter inom organisationen. Vi ser helst att du kan vara aktiv under minst ett år och att du så småningom även kan vara aktiv i jouren efter utbildning. Engagemanget kräver några timmars arbete per vecka. Engagemanget låter dig utvecklas och lär dig en massa samtidigt som det är en bra erfarenhet inför framtiden! Låter det här som något för dig?

När och var ska uppdraget genomföras: 
Göteborg
Specifika önskemål eller information: 
I uppdraget ingår det en utbildning för jourhavande kompis samt en utbildning för verksamhetsledare. Röda Korsets ungdomsförbund står för kostnaden för båda utbildningarna.
Minimiåtagande: 
Vi ser helst att du kan vara aktiv under minst ett år och att du såsmåningom även kan vara aktiv i jouren efter utbildning. Engagemanget kräver några timmars arbete per vecka.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete