Inaktiv platsannons

Bli en positiv förebild för barn till våldsutsatta mammor i Uppsala

Uppsala... Uppsala Stadsmissions verksamhet Kvinnobyrån behöver volontärer till Kvällskaféet . Det är en verksamhet för våldsutsatta ensamstående mammor och deras barn. Mammorna träffas med barnen för att äta en lättare middag...

Om tjänsten

Uppsala Stadsmission

Uppsala Stadsmissions verksamhet Kvinnobyrån behöver volontärer till Kvällskaféet . Det är en verksamhet för våldsutsatta ensamstående mammor och deras barn. Mammorna träffas med barnen för att äta en lättare middag tillsammans. Efter middagen sitter mammorna i samtalsgrupp ledd av vår gruppledare. Under tiden aktiveras barnen i lek tillsammans med volontärer. Aktiviteten kan innehålla pyssel, högläsning, legobygg, fånga upp barnens funderingar från dagen. Barnen som deltar är mellan ett och tolv år gamla. Fokus är att alla barn ska känna sig sedda - få en positiv upplevelse tillsammans med de andra barnen och volontärer.

Innan familjerna kommer hjälper volontärerna till att duka fram maten, samt diska efter middagens slut. Kvällen avslutas med en reflektionsrunda där volontärer och gruppledare går igenom kvällen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Kvällskaféet är på måndagarna klockan 16.15 till 19.30 (familjerna kommer kl 17.00 och går kl 19.00). Kvällskaféet ges i lokaler som ligger på Kungsängstorg 2.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker både kvinnliga och manliga volontärer som har ett genuint intresse för barn och vuxna, du har en god självkännedom, är lugn och trygg. Vi ser gärna att du kan delta under hela höstterminen. Vi erbjuder introduktion, handledning, volontärutbildning, gemenskap och chans till egen utveckling. Vid avslutat volontäruppdrag erhålls intyg gällande din insats.
Minimiåtagande: 
Varannan måndag klockan 16.15 till 19.30 hela höstterminen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete