Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör i Uppsala

 Utvecklingsingenjör – Vattenfall V... Vill du vara med och bidra till energibranschens omställning till fossilfria bränslen? Enheten Operation Engineering på Vattenfall Värme Sverige har som uppgift att stötta v...

Om tjänsten

 Utvecklingsingenjör – Vattenfall Värme

Vill du vara med och bidra till energibranschens omställning till fossilfria bränslen?

Enheten Operation Engineering på Vattenfall Värme Sverige har som uppgift att stötta värmeproduktionsanläggningar med teknisk kompetens, utredningar, underlag till investeringsprojekt och digitaliseringsfrågor. Vi söker nu en utvecklingsingenjör som kommer att ha en avgörande roll i att utveckla vår verksamhet utifrån ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som utvecklingsingenjör
- Leda och genomföra både tekniska och strategiska utredningar inom fjärrvärmeverksamhet
- Driva digitaliseringsfrågor kopplade mot drift av fjärrvärmeanläggningar
- Stötta i olika utvecklingsprojekt och utveckla nya affärer
- Utreda och hitta synergier mellan olika anläggningar som kan användas till förbättrande åtgärder

 

Dina kvalifikationer som utvecklingsingenjör
Du har civilingenjörsexamen med inriktning mot energi eller motsvarande samt mer än 5 års erfarenhet av arbete inom energibranschen. Utöver god förståelse för fjärrvärme är det meriterande med kunskaper i ekonomi, tex. kostnadskalkylering samt kunskap inom beräkningsprogram för optimering och simulering. Eftersom tjänsten innefattar mycket arbete inom digitaliseringsfrågor förutsätts du ha god datorvana och kunskap inom programmering är meriterande. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Du har förmågan att arbeta med komplexa frågeställningar och är van att arbeta utifrån ett systemperspektiv såväl som ur ett ekonomiskt perspektiv. Du är självgående i ditt arbete och jobbar strukturerat för att nå uppsatta mål. Du är noggrann samtidigt som du har förmågan att inte fastna i detaljer utan kunna särskilja det som har avgörande påverkan. Du är noggrann och värdesätter ordning och reda och är också bra på att samarbeta samt skapa och underhålla relationer.

 

Placeringsort: Uppsala eller Solna

 

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar med digitalisering och en expansiv marknad. Vi sitter i nya fräscha lokaler på Evenemangsgatan i Solna ett stenkast från Mall of Scandinavia, hos oss sitter man i öppna landskap med möjlighet till flexibilitet i arbetet. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, 63 timmars arbetstidsförkortning samt ett förmånligt pensionsavtal. 


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Fredrik Starfelt, tfn 076-1426150. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryterare Shala Jamshid, Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Christian Magnusson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. 

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 9 Juni 2019. Vi tar inte emot ansökningar efter sista ansökningsdatum eller ansökningar som kommer in via email.  Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad därför kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

 


Vår organisation
Vår organisation Vattenfalls affärsenhet Värme Sverige producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa och avfall som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)