Inaktiv platsannons

Ingenjör inom mekaniska system i Göteborg

Om tjänsten

Drivs du av en roll där du får använda din problemlösande analysförmåga? Trivs du i en roll med mycket kontaktytor? Tycker du att det verkar spännande att arbeta med kärnkraft eller har du redan erfarenhet inom området och vill utvecklas? Vet du vad, då finns alla möjligheter att utvecklas om det är vad du vill. Det är vad vi vill i alla fall!
  
På enheten Process & Byggteknik har vi kompetens inom byggteknik, mekaniska system/komponenter, processystem och underhållsteknik. Vi arbetar i tvärdisciplinära uppdrag och i nära samverkan med övriga enheter: El & Kontrollsystem, Säkerhetsanalys, Licensiering/Avfall och MTO (Människa Teknik Organisation).
  
Det här är vad du kommer att göra
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av analyser och utredningar samt anläggningskonstruktion, systemkonstruktion och provdrift inom området mekaniska system och komponenter, företrädesvis i kärntekniska anläggningar. Det kan röra sig om tunga komponenter, lyftutrustning eller hanteringsutrustning.
   
Exempel på arbetsuppgifter
• Utredning av för- och nackdelar med olika ombyggnadsförslag och beredning av underlag för beslut.
• Delta i arbetet med att projektera och följa upp genomförandet av beslutade ombyggnationer vilket kan innefatta framtagning av tekniska specifikationer, stöd för system- och detaljkonstruktion, konstruktionsledning, systemanalys och uppdatering av säkerhetsredovisningen.
     
Du kommer att få arbeta med och lära dig mycket av kompetenta kollegor både inom den egna enheten och från andra delar av Vattenfall. Beroende på dina färdigheter och önskemål kan du komma att arbeta både som delprojektledare och teknisk sakkunnig, med möjlighet att vidareutvecklas till specialist. Vi vill att du ska utvecklas långsiktig med intressanta uppdrag och få den utbildning du behöver inom området.
  
Kvalifikationer
• Civilingenjör eller motsvarande
• Flera års arbetslivserfarenhet inom kompetensområdet
• Stark vilja att utvecklas
  
Det här liknar dig
Du har arbetat med vanligt förekommande konstruktionsverktyg, har en generalistisk förmåga och intresse för den kärntekniska verksamheten.
  
Vi söker dig som är strukturerad och självständig i ditt arbete. Du drivs av problemlösningar och är flexibel i din hantering av uppdrag. Då säkerhet är något som är oerhört viktigt för oss så kräver rollen att du har ett arbetssätt som präglas av ett säkerhetstänk. Som person trivs du i en roll med många kontaktytor och har lätt för att skapa goda relationer. Du är tydlig i din kommunikation och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.
   
Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Du omges av erfarna och mycket kompetenta kollegor vilket skapar goda möjligheter till personlig utveckling.
  
Placeringsort Göteborg, Solna, Västerås, Uppsala eller Oskarshamn. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.
  
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 26 augusti 2018.
  
Några frågor?
- Om själva tjänsten: Magnus Baltgren, 073-598 30 88.
- Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, caroline.grammenos@vattenfall.com
    
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Adam Rush, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Åke Wallin, Ledarna
  
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
  
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Om oss
Projects & Services (P&S) inom Vattenfall utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller tekniska specialisttjänster för Vattenfalls kärntekniska verksamheter. Detta innebär verksamhet i form av projektledning, projektstöd, tekniska specialisttjänster och kärnsäkerhetsuppdrag. Vi jobbar aktivt med ständiga förbättringar och utveckling av våra modeller och metoder för att vi skall vara bland de bästa inom våra verksamhetsområden.
I vårt uppdrag ligger bl a att tillsätta projektledare för projekt i Vattenfalls kärntekniska verksamhet samt att effektivisera projektverksamheten genom att tillämpa gemensamma arbetssätt och kunskapsöverföring mellan olika verksamheter. Vi genomför och utvecklar projekt även inom icke kärnteknisk verksamhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest och läkarundersökning.

Publicerad den

17-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)