Inaktiv platsannons

Programmerare i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-07-05

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap har 140 anställda samt ett flertal gästforskare och stipendiater. Institutionen har tolv forskargrupper/forskningsområden med en gemensam administration och vi bedriver forskning och undervisning inom farmaceutisk cellbiologi och bioteknologi/biokemi/immunonkologi/proteinläkemedelsdesign, farmakologi, läkemedels- och drogberoende, farmakoterapi, farmakokinetik, farmakometri, klinisk farmaci, bioinformatik, avbildande massspektrometri, molekylär neurofarmakologi, immunologi, biologiska läkemedel/bioteknologi samt toxikologi och läkemedelssäkerhet. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på

Programmerings och informationsuppgifter för hantering av storskaliga data och prediktiva modeller från automatiserad cellbaserad screening med hjälp av mikroskopi.

Grundexamen i datavetenskap eller motsvarande. Sökande skall ha goda kunskaper i C, Java, eller eller flera scriptspråk (t ex Bash/Perl/Python), web-programmering, git samt arbete i Linuxmiljö. Erfarenhet av docker containers, streaming data, databaser, SQL och cloud computing är ett krav. Sökande skall ha mycket god samarbetsförmåga men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökande vara nyfiken, kreativ, initiativtagande och relationsskapande. Sökande skall ha exceptionellt bra organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Excellenta kunskaper i engelska tal och skrift är ett krav.

Tidigare arbete med storskaliga data i virtualiserade miljöer är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Omgående

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 5 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av  universitetslektor Ola Spjuth, tel 018-471 4281 eller Ola.Spjuth@farmbio.uu.se.

För frågor runt anställningen administrativsamordnare Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 29 juli 2018, UFV-PA 2018/2638.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej