Inaktiv platsannons

Inköpscontroller i Solna

Om tjänsten

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa hållbar kostnadseffektiv försörjning av råmaterial, maskiner, material och tjänster. Vi är organiserade inom tre huvudområden; strategiskt inköp, operativ försörjning och projektinköp. Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering samt leverantörsutveckling.

Vi söker nu en driven, förändringsbenägen och starkt verksamhetsinriktad Inköpscontroller, till någon av våra verksamhetsorter (Solna, Frövi, Gruvön, Gävle, Karlsborg eller Skärblacka). Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö, där du får en betydande roll i vår fortsatta utveckling av vår inköpsverksamhet.

Om tjänsten

Som Inköpscontroller ansvarar du för uppföljning och analyser samt bidrar till styrningen av koncernens totala inköpsvolym. Detta innebär bl.a. rapportering, utveckling av nyckeltal, marknads- och leverantörsanalyser, produktkostnadskalkylering, strategier, riktlinjer samt utbildning inom dessa områden. Därtill kommer du arbeta tätt tillsammans med funktionens ansvarige för inköpssystem och arbetssätt.

I din roll som Inköpscontroller kommer du att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med andra funktioner och avdelningar, vilket naturlig förutsätter en del resor. Du ingår i ledningsgruppen för funktionen Inköp och rapporterar till Inköpsdirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flerårig arbetslivsfarenhet av selektering och analyser av stora datamängder och en väl utvecklad förståelse för komplexa administrativa processer. Du har ”svart bälte” i Excel och en god vana att hantera databaser och IT system generellt. Därtill har du ett brinnande intresse för marknadsanalyser och kalkylering. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från internationell industri.

Personliga egenskaper

Arbetet som Inköpscontroller förutsätter mycket kontakter både externt och internt, vilket innebär att du har en god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. Du som söker är strukturerad, analytisk, proaktiv, drivande samt har ett stort intresse för affärer och vår verksamhet. Din personlighet och ditt beteende samspelar med BillerudKorsnäs värderingar: Tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej