Inaktiv platsannons

Chefredaktör och Ansvarig utgivare till Fastighetsnytt och Byggindustrin i Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Chefredaktör, en nyckelperson i Fastighetsnytts och Byggindustrins framtida utveckling.

Som Chefredaktör rapporterar du till VD och blir en del i ledningsgruppen för Fastighetsnytt. Du kommer att vara ansvarig utgivare och driva utvecklingen av de redaktionella produkterna inom varumärkena Fastighetsnytt och Byggindustrin samt ha personalansvar för all redaktionell personal på Fastighetsnytt och Byggindustrin (12 personer). Du ska organisera och leda det dagliga arbetet på redaktionen och säkerställa hög kvalitet på samtliga redaktionella produkter.

I rollen kommer finnas tydliga mål kring att öka den redaktionella räckvidden inom prioriterade målgrupper. Chefredaktören ska också leda den digitala transformationen mot betalda redaktionella produkter. Chefredaktören förväntas också kunna agera som moderator på scen på Business Arena eller i liknande sammanhang.

Det interna samarbetet är viktigt mellan redaktion, försäljning, marknad och event. Det är också viktigt att vara öppen för samarbete mot andra delar av Bonnier Business Media.

Du som söker tjänsten har lång erfarenhet av redaktionellt arbete. Du har erfarenhet av arbetsledning. Du drivs av nytänk och affärsmässighet och ser fördelen med kopplingen redaktion och event. Vi hoppas att du har erfarenhet av samhällsbyggnads-, fastighets- och/eller byggsektorn men det är inte ett krav.

Som person är du engagerad, strukturerad, utåtriktad, nytänkande och initiativrik. Du är flexibel och van att arbeta i ett högt tempo med högt i tak. Du är väldigt duktig på att knyta kontakter både externt och internt. Du har hög arbetskapacitet och har en förmåga att fatta affärsmässiga beslut. Du brinner för god journalistik och ledarskap.

Erfarenheter:

  • Krav på minst 2 års högskoleutbildning, eller motsvarande, inom journalistik
  • Krav på minst 5 års erfarenhet av eget journalistiskt arbete
  • Krav på erfarenhet av att leda och utveckla redaktionell personal
  • Vana att agera moderator, expert eller talare är önskvärt
  • Erfarenhet från samhällsbyggsnyggnad-, fastighets- och/eller byggsektorn är önskvärd
  • Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Ansökan

Skicka in din ansökan senast den 31 augusti. Vi kommer att göra intervjuer efterhand som ansökningar kommer in. Vi ser fram emot din ansökan!

Har du några frågor hör av dig till antingen:

Lena Stark, VD, Fastighetsnytt, mobil 070-8649727 l eller

Mikael Nestius, VD, Bonnier Business Media, mobil 070-2666377, mikael.nestius@bbm.bonnier.se

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej