Inaktiv platsannons

Byggnadsförvaltare fastighet i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Byggnadsförvaltare fastighet med placering i Gävle, Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll.

Vill du vara med och förvalta Trafikverkets byggnader? Är du dessutom en skicklig förvaltare som har vana av kommersiella byggnader?
Då kan rollen som Byggnadsförvaltare på Trafikverket passa dig! För rätt person finns stora möjligheter att själv utveckla och sätta sin prägel på rollen.
Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang med trevliga kollegor. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och andra kommer du att trivas hos oss på Trafikverket.

Arbetsuppgifter

Som byggnadsförvaltare inom avdelning Fastighet företräder du Trafikverket nationellt som ägare av Trafikverkets bebyggda fastigheter. Du ansvarar för förvaltning av trafikverkets byggnader med tillhörande markområden och uthyrning av lokaler. Att kontinuerligt skapa nya och upprätthålla befintliga kundrelationer hos kommuner, fastighetsägare, bandriftsentreprenörer m.fl. är en naturlig del i arbetsuppgifterna
Du har budget- och resultatansvar för dina fastigheter och ansvarar för att följa upp att våra driftentreprenörer levererar enligt ingångna driftavtal. Tillsammans med våra upphandlare handlar du upp och genomför byggentreprenader genom våra ramavtal. Du rapporterar direkt till enhetschefen för byggnadsförvaltning och medverkar i utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten på enheten.

Du driver självständigt eller tillsammans med andra ärenden gällande:
- budget, prognos och uppföljningar
- uthyrning av lokaler och hyresförhandlingar
- tillser att myndighetskrav uppfylls
- avveckling av byggnader
- företräda Trafikverket som fastighetsägare vid förhandlingar
- medverka som sakkunnig vid interna utredningar
- styra projektering och projektledning vid om- och tillbyggnationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning inom området fastighetsförvaltning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har erfarenhet från fastighetsförvaltning i privat eller offentlig verksamhet och har erfarenhet av projektledning
- har körkort för personbil och har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av AFF avtal i upphandlings- eller driftsskede samt har erfarenhet av förhandling.

Vi söker dig som har förmåga att kunna arbeta självständigt, strukturerat och resultatinriktat och samtidigt sätta ditt arbete i relation till övriga funktioner inom verksamhetsområdet och Trafikverket. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du ska vara drivande, ha lätt för att skapa goda relationer och kunna bygga och vårda nätverk som är något som faller sig naturligt för dig.
Övrig information

Placeringsort: Solna eller Gävle. Tjänsten innebär resdagar då det är ett spritt fastighetsbestånd.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-19

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej