Inaktiv platsannons

Utredare -Analys i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare -Analys med placering i Borlänge, Malmö, Solna, Jönköping. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vi möjliggör framkomlighet - nu och i framtiden.
Som utredare analys har du ditt expertområde inom analys och utvärdering. Du stödjer dina kollegor och chefer när det gäller analyser och utvärdering samt bygger och sprider kunskap i organisationen. Du genomför analyser och utvärderingar med koppling mot trafikering på järnväg och utfall och uppfyllelse av trafikeringsavtal.
Som utredare ansvarar du för att ta fram beslutsunderlag samt självständigt planera, organisera och genomföra utredningar utifrån beprövad erfarenhet och etablerade metoder. Du driver och leder utredningar gällande kundärenden, avvikelser gentemot trafikeringsavtal mm. Du planerar, genomför och leder (medverkar i) komplexa utredningar ofta med flera involverade aktörer och där intressekonflikter ska beaktas. I rollen som utredare ingår också att hantera ärenden och remisser. Samt att delta i utveckling av arbetssätt och styrande och stödjande dokument.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har högskoleutbildning 180 hp inom relevant område, som t.ex. trafik, planering, statistik, logistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- har minst 2-3 års relevant yrkeserfarenhet av att medverka/leda utredningar och ta fram beslutsunderlag
- har erfarenhet av analys och utvärdering
- har vana av ärendehantering och remisser
- har vana att utveckla och dokumentera arbetssätt
Det är meriterande om du
- har tillämpat processer med koppling mot trafikering på järnväg
Som person:
- har pedagogiska färdigheter
- drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
- har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
- har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
Övrig information

Resor kommer att förekomma i tjänsten.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-17

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej