Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 12 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla morgondagens samhälle? Gillar du att leda stora och komplexa projekt? Då har du en framtid hos oss på Trafikverket i projekt Mälarbanan.

Projekt Mälarbanan är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi bygger ut järnväg mellan Tomteboda och Kallhäll i Stockholm till fyra nya spår och bygger även nya stationer. I tätbebyggda Sundbyberg och Solna ska järnvägen delvis gå i betongtunnlar. Projektet är tekniskt komplext och byggs samtidigt som befintlig järnvägstrafik ska fungera som vanligt. När vi är klara blir det fler tågavgångar att välja på och fler kan lämna bilen hemma.
Projekt Mälarbanan ingår i Verksamhetsområde Stora Projekt som ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Några av våra största projekt just nu är E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken samt Mälarbanan.

Som projektingenjör hos oss på projekt Mälarbanan fungerar du som ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda och styra projektet i hela processen. För aktuella konsultuppdrag och entreprenader gör du dig förtrogen med kontraktsinnehållet, ser till att planerings- och projekteringsprocessen följs samt anpassas utifrån uppdraget och genomförs enligt gällande regler och bestämmelser. Det innebär bland annat att du stöder och medverkar i tidsplanering, projektuppföljning, kravhantering, ekonomiuppföljning, riskhantering, projekteringsmöten och samrådsmöten.

I rollen som projektingenjör ingår även att strukturera och administrera projektet i projektsystemen så att dessa uppfyller gällande rutiner.

Som projektingenjör är du en del av kärnan i Trafikverkets projektorganisation och hanterar uppdrag tillsammans med en projektledare. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, exempelvis med stödfunktioner, konsulter, entreprenörer, kommuner och myndigheter. Tjänsten erbjuder en möjlighet att på sikt växa in i rollen som projektledare.

Vårt projektkontor finns i Solna Business Park i närheten av Sundbybergs station.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen
- har kunskaper i Officepaketet
- har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av projektarbete
- har erfarenhet av planläggningsprocessen, projektering eller produktion i anläggningsbranschen
- har kunskaper i AB, ABT, ABK eller AMA-systemet
- har goda kunskaper i engelska
- har erfarenhet från konsult- och/eller anläggningsbranschen
- har erfarenhet av arbete med eller kunskap om BIM eller VDC
- har erfarenhet av arbete med planeringsverktyg, som t.ex. MS Project

För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du vara självgående, lyhörd, noggrann och kunna arbeta strukturerat. Du är bra på att planera och trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt. Du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med enskilda individer och/eller grupper samtidigt som du har ett affärsmässigt tänk. Som person gillar du att samverka för bästa resultat, är lösningsorienterad samt har ett genuint intresse för teknik, planering och ekonomi.
Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-12

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej