Inaktiv platsannons

Verksamhetskoordinator i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Verksamhetskoordinator med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 8 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

VO Investering har genomfört ett verksamhets- och organisationsutvecklingsprojekt som vi kallat Framtidens Investering. Som ett led i arbetet har vi infört en ny organisation för hela verksamhetsområdet från och med den 1 oktober 2017 och i samband med det har vi infört en ny roll som verksamhetskoordinator på alla distrikt.

Som verksamhetskoordinator för ett projektdistrikt stöttar du distriktschefen i arbetet med styrning och uppföljning av distriktet, där uppföljning av projektportföljen är en viktig del. I ansvaret ingår koordinering av ledningsgruppen, remisser, implementering av rutiner och arbetssätt, revisioner, övergripande resurshantering samt beredning och utveckling av avdelningsövergripande operativa och strategiska frågor. Du är också Investerings representant i olika beredningsgrupper. Du jobbar i tät dialog med Teknik, miljö och markförhandling, Verksamhetsstyrning samt övriga verksamhetsområden i Trafikverket.

Som verksamhetskoordinator rapporterar du direkt till distriktschef och ingår i distriktets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning som civilingenjör, högskoleingenjör med teknisk inriktning, eller kandidatexamen inom ekonomi om minst 180 hp (120 p) eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
- har erfarenhet av att arbeta i stora organisationer

Det är meriterande om du
- har yrkeserfarenhet från anläggningsbranschen och från infrastrukturprojekt, gärna från konsult- eller entreprenadföretag

Som person är du drivande, tänker gärna nytt och ser utmaningar snarare än hinder. Du är analytisk och bra på att omsätta strategier till handling, jobba med många processer samtidigt och uppnå resultat. Ditt arbetssätt är strukturerat och förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag, är absolut nödvändigt.

Du vet hur viktigt det är med tydliga målbilder och förväntningar för att alla skall jobba åt samma håll och genom återkoppling som visar på möjligheter skapar du förutsättningar för utveckling. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att du har förmåga att förstå helheten, är öppen för andras tankar och idéer, är prestigelös och lösningsorienterad.

Urvalstester kan komma att bli aktuellt.
Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-08

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej