Inaktiv platsannons

Projekteringsledare (IV) (PR) i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projekteringsledare (IV) (PR) med placering i Göteborg, Solna, Malmö, Örebro, Gävle, Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 10 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

PDA (Projektering av Digital Anläggning) är Trafikverkets initiativ och process för att säkerställa att den digitala delen (dvs datat) av en anläggning är testad och klar inför driftsättning av en ny eller förändrad anläggning. Detta arbete görs förnärvarande av externa leverantörer/konsulter, men nu har Trafikverket bestämt att detta skall göras av egna medarbetare samt skapa bra förutsättningar i och med ökad digitalisering och implementation av nya system för Nationell Tågledning (NTL), Marknadsanpassad planering av kapacitet (MPK) samt Anläggningsdata (ANDA). Det unika med PDA är att arbetet flödar genom flera huvudprocesser och är banbrytande på flera sätt.

Grundsyftet är att Trafikverket skall leverera en tåglägestjänst med ökad kapacitet, bättre punktlighet och mer pålitlig tågtrafik för resenärer och godstransportörer. Denna rekrytering är den första för att skapa en egen funktion inom Trafikledning som successivt ska byggas upp inför att kunna bemanna och operativt förvalta och utveckla projektering av den digital anläggning senast årsskiftet 2018/2019. Fullt operativt kommer hela funktionen på sikt bestå av ca 20 årsanställda.

Arbetsuppgifter

För befattningen projekteringsledare inom PDA kommer du att kunna vara med att skapa och bygga upp denna unika funktion och därmed utveckla arbetssätt inom rollens funktion och samverka med angränsade processer och funktioner. Fokus kommer vara nytänkande och att aktivt vilja förändra och förbättra såväl arbetssätt utifrån ett projekteringsperspektiv.

Befattningen behövs när Trafikledning tar över Projektering av Digital Anläggning från leverantören; för att planera, leda och följa upp projekteringen med avseende på innehåll, tid, ekonomi och kvalitet. Är rådgivande för projektets val av lösningar och bistår projektledaren i diskussioner med leverantören.

Du ansvarar för att planera, leda och följa upp projekteringsprocessen inom utpekade projekt med avseende på innehåll, tid, ekonomi och kvalitet. I ansvaret ligger koordinering mot övriga delprojekt med avseende på projektering och tekniska gränssnitt. Du samordnar specialister samt ansvarar för granskning och godkännande av samtliga tekniska handlingar på projektet.

Du agerar självständigt inom givna ramar. Tar (i samråd med projektledaren) eget ansvar för projekteringens framdrift och innehåll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan bakgrund kompletterad med gedigen erfarenhet från projektledning som vi bedömer likvärdig
- har flera års arbetslivserfarenhet av projekteringsledning
- har flera års arbetslivserfarenhet av upphandling och entreprenadgenomförandet av järnvägsanläggningar
- tidigare erfarenhet från järnväg, tågledning och signalställverk
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- har svenskt medborgarskap
- har körkort för personbil

Det är meriterande om du;
- har kompetens inom tågledningssystemet NTL samt kunskap om relevanta branschavtal.
- har kännedom om signalering, signaleringsprinciper och trafikplanering

Som person ser vi att du;
- är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
- har mycket goda pedagogiska och kommunikativa egenskaper
- har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-10

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej