Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledarna i genomförandet av investeringsobjekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen kommer bland annat innebära att du är insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Att kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader samt de beställningar som är gjorda. Du kommer även att medverka vid upphandling av leverantörer till projekten, framtagandet av prognoser samt de rapporter som behövs i projekten. Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du deltar utöver detta i att hantera den formella handläggningen i planeringsprocessen.

Projektingenjören stödjer även projektledaren i projekt- och byggmöten, där du kan få rollen som protokollförare. I rollen kan det också ingå att leda mindre enkla projekt enligt godkänd projektspecifikation och enligt Trafikverkets projektmodell med stöd av en projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
- har något års erfarenhet från projektingenjörsuppdrag inom investerings eller reinvesteringsuppdrag i närtid
- har något års erfarenhet från arbete i järnvägs och/eller vägprojekt
- har körkort för personbil
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av arbete i PLS2/C7, Exonaut Risk, Chaos, CDI och MS project
- har kurser i projektledning

För att lyckas i rollen är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Arbetet ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-19

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej