Inaktiv platsannons

DHL Freight söker: Customer Solutions Design Specialist i Stockholm, Stockholm, Sweden

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

Vilka är vi?


DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 510 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Vill du vara med och hjälpa till att flytta fram marknadspositionen för DHL Freight Sweden? I så fall är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en Customer Solutions Design Specialist inom Marketing & Sales där du kommer vara med och bidra till framtidens affären.

Vad erbjuder vi dig?

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet!

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid och du kommer att rapporterar till Customer Solutions Design Manager.

Som Customer Solutions Design Specialist arbetar du med mer komplexa offertförfrågningar och affärsupplägg där du tar fram produktionslösningar, tillhörande kalkyler och analyser för bästa resultat både utifrån ett kundbehov men också utifrån DHLs strategi. Tillsammans med sälj och berörda gränssnitt är du en stark drivkraft i arbetet att vinna större och mer komplexa affärer på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt och bidra till en positiv utveckling av lönsamhet, volym och omsättning. Du kommer att ingå i en grupp bestående av 8 medarbetare där affärsmässighet, engagemang och en professionell inställning är viktiga hörnstenar. Placering Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara väl insatt i vad marknaden erbjuder samt de trender som påverkar DHL och kunder

  • Arbeta med offertförfrågningar och affärsupplägg tillsammans med berörda funktioner

  • Utföra samt sammanställa analyser inom Transportkostnadssimulering, Lagerlokalisering, Ruttplanering och Totalkostnadsanalys

  • Ta fram produktionslösningar tillsammans med berörda funktioner

  • Sambesök med säljarna i kundmöten för att se möjligheter att möta kundbehov

  • Aktivt bidra till att nå uppsatta mål och till gruppens gemensamma utveckling

Vem är du?

För att trivas i rollen har du en god struktur, analysförmåga och kan ta fram och sammanställa tydliga beslutsunderlag. Du besitter en god kännedom om logistik och transporter, både inrikes och utrikes trafiker och drivs av att vara resultatinriktad och bygga nätverk. Du är affärsmässig i all din kommunikation och då vi är ett internationellt bolag behärskar du både svenska och engelska i tal och skrift. Du behärskar mycket goda kunskaper och färdigheter i MS Office Excel och Powerpoint

Du har en universitetsutbildning motsvarande civilingenjör, logistiker eller ekonom samt att erfarenhet av arbete inom den internationella logistikmarknaden är meriterande

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm, Stockholm, Sweden
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej