Inaktiv platsannons

Mekatronikintresserad provningsingenjör ureadosering i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Just nu står vi inför spännande utmaningar då vi aldrig haft så många nya artiklar på väg in som nu. Därför letar vi efter en händig provningsingenjör som vill vara med och utvärdera dessa komponenter och se till att de uppfyller Scanias högt ställda krav.

Vår grupp Urea Dosing System är artikelägare av pump och doserenheter i ureadoseringssystemet. Dessa komponenter bjuder på rejäla utmaningar då de ska vara robusta och klara att frysas utan att gå sönder. Komponenterna köps in från underleverantörer och utvecklas även i mångt och mycket tillsammans med dem.

Vi har även ett systemansvar för ureadoseringssystemet vilket gör att vi måste ha en god förståelse för hur systemet används och vilka krav som ställs. Detta gör att vi ständigt måste vara på tå och hålla kontakter levande för att kunna förstå kopplingen mot nya projekt och förstå uppkommande problem.

På gruppen hittar du engagerade och hjälpsamma medarbetare där flera har mångårig erfarenhet av området. Här får du möjligheten att ingå i en relativt liten grupp som har stor spännvidd. Om du som sökande känner att specifik kunskap saknas så bygger vi upp den tillsammans på gruppen, det viktigaste är att viljan och nyfikenheten för området finns.

Dina arbetsuppgifter
Som provningsingenjör hos oss kommer du ingå i ett mindre team där tyngdpunkten i din roll kommer att vara inriktad på provning av komponenter eller hela systemet. Du kommer att få driva igenom prov från början till slut och ge återkoppling på resultatet.  

Mycket av arbetet sker i vårt nya labb, där det ges utrymme för kreativitet och uppfinningsrikedom samt möjlighet att lösa och förstå problem på ett effektivt sätt. Som provningsingenjör utför du mekaniskt arbete då du sätter upp din egnen rigguppställning samt kör provet. Du kommer även få pröva din analytiska förmåga då en viktig bit är att kunna återkoppla provresultat till förbättring mot både produkt och provmetod. Utmaningen i arbetet ligger i att ha ett sinne för detaljer och samtidigt förstå helheten.

För den fordonsintresserade finns även kopplingen mot helfordon då en del av vår verifiering sker på fordon.

I arbetet kommer du att få ett brett tvärfunktionellt kontaktnät där mjukvaru-, närliggande hårdvaru- samt eftermarknadskontakter ingår.
 
Din profil
Vi söker dig som är intresserad av att kombinera praktiskt arbete med analys och vill vara en kugge i ett team. Du har ett praktiskt handlag och har inget emot att använda detta. Vi ser även att en nyfikenhet finns för att se problem från andra håll men även hitta avvikelser och bottna vad dessa beror på.

Kanske är du en konstruktör som har tröttnat på enbart skrivbordsarbete men fortfarande vill kunna ge input till konstruktionen. Eller så är du kanske en riggtekniker som vill utveckla din analytiska förmåga och komma in mer i produktutveckling. Det kan även vara så att du är nyexad eller har annan bakgrund, dock så finns viljan och förmågan att jobba på ett strukturerat sätt med ordning och stödja produktutvecklingen på fysikaliska grunder.

Då ureadoseringssystemet är ett mekatroniskt system så ser vi att intresse finns för både reglering och konstruktion. Erfarenhet av Matlab och efterbehandling av mätdata, konstruktion, eftermarknadserfarenhet är meriterande.

I och med att dagligt arbete sker inom teamet eller mot tvärfunktionella grupper så ser vi det som en förutsättning att du är intresserad av att bygga och vårda relationer med andra. Att kunna tala och skriva svenska och engelska flytande är ett krav, tyska är meriterande.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Klas Telborn, gruppchef NXPE Urea Dosing System, 08–553 80273.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej