Inaktiv platsannons

Provningsingenjör till motorutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen NMBC ansvarar för de stora gjutna artiklarna som utgör stommen till motorn såsom motorblock, cylinderhuvud, stegram, kamram, svänghjulskåpa och ventilkåpa med tillhörande packningar. Vi är även ansvariga för täthet på hela motorn. Vi är mitt uppe i det spännande jobbet med den nya globala motorplattformen som ska överträffa våra kunders förväntningar. Vi har ett nära samarbete med produktion, inte minst det nya gjuteriet som är under uppförande.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en provningsingenjör som kan ta sig an utmaningen att verifiera gruppens komponenter samt att vidareutveckla våra verifieringsmetoder. Eftersom motorn ska installeras hos flera lastbilsmärken måste vi utveckla metoder som säkerställer olika installationer utan att öka omfattningen.

Du kommer ingå i ett team med stor erfarenhet av konstruktion av stora komplexa gjutgods och packningar. Du kommer ha tätt samarbete med konstruktion, motoransvariga, motorceller, hållfasthetsprovning, gruppens tätningsspecialist samt andra provningsingenjörer.

Kravprofil och erfarenhet

Du är en utåtriktad och social person som tycker om att jobba i projekt med andra men också självständigt. Du gillar utmaningar och kan ha många uppgifter igång samtidigt. Din innovativa förmåga kommer vara en tillgång. Du är civilingenjör alternativt högskoleingenjör. Erfarenhet från provning av motorer och motorprovceller är meriterande.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna gruppchef Bernt Andersson 08-553 81987.
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej