Inaktiv platsannons

Agil C# .NET utvecklare för framtidens diagnosverktyg i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt för de elektriska systemen i Scanias produkter är kommunikation och insamling av data i fordonet. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot självkörande fordon, uppkopplade tjänster och smarta transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område.

På vår sektion EPS, Software Quality and Tool Chain, jobbar vi med att ta fram världens bästa verktyg för inbyggda system och förstärker nu teamen som jobbar med diagnosutläsning och kommunikation. Vi söker en systemutvecklare som vill jobba med hjärtat i fordonets elektriska system och som brinner för att jobba med modern mjukvaruteknik sammanflätat med produktnära specifikationer.

Om gruppen
I vår grupp Diagnostics and Configuration, Tools development (EPSC) utvecklar vi stödfunktioner och ansvarar för flera komplexa tvärfunktionella dataflöden där vårt största ansvarsområde är diagnoskommunikation. Vi är en viktig del i många av Scanias utvecklingsprojekt då vi bland annat ser till att fordonen kan kontaktas, uppdateras, parametersättas och testas. Våra användare är många och i takt med att komplexiteten i el- och kommunikationssystemet växer blir behov och önskemål från våra användare allt större.

Gruppen EPSC består av 15 programmerare, uppdelade i tre agila team, som alla bidrar till en kreativ arbetsmiljö där vi utvecklas och coachar varandra mot nya mål. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett av de utvecklingsteam som utvecklar ett modernt användargränssnitt för Scanias diagnoskommunikation. Teamet jobbar med agila metoder som kanbanflöde och mobbprogrammering, arbetar tätt tillsammans med närliggande applikationsteam och användarroller för att skapa de bästa lösningarna.

Du kommer att arbeta med mjukvaruutveckling, systemering, analys och test av applikationen där programmeringsspråket är .Net och C#. Delar av applikationen är driftsatt i Scanias molnlösning AWS och vi jobbar aktivt för att även transformera närliggande funktioner i linje med vår roadmap.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du har stora möjligheter att påverka hur vi arbetar och du blir en viktig spelare för att skapa framtidens verktyg för Scanias elsystem. Du kommer att arbeta med hårdvarunära mjukvaruutveckling i samarbetet med kunden för att lösa utmaningar kring felsökning och diagnostik. Du kommer att vara involverad i tekniska diskussioner i ett brett nätverk, alltifrån produkt, forskning och utveckling till verkstäder och eftermarknad

Din profil

  • Du har erfarenhet av system- och mjukvaruutvecklare med fokus på C# .Net
  • Du vill arbeta med hela flödet för en funktion; alltifrån behovsanalys och systemering till implementering och testning.
  • Du har är nyfiken på eller har erfarenhet av micro services och infrastruktur i molntjänster som tex AWS eller Azure
  • Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta i ett litet välfungerande team
  • Du ser agilt arbetssätt som Kanban, Scrum, mobbprogrammering etc om ett naturligt sätt att arbeta, är nyfiken att prova på nytt och bidra till en kreativ arbetsmiljö
  • Du är bekväm med tvärfunktionellt arbete och lätt för att se hur din del passar in i det större sammanhang
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Tycker du att det låter intressant? Skicka då gärna in din ansökan till mig.

Kontaktuppgifter
Vid frågor kontakta gärna Charlott Frisk Larsson, Head of EPSC Diagnostics & Configuration, Tools Development | , +46 (0)8 553 531 60 , +46 (0)70 73 996 62.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej