Inaktiv platsannons

Dynamics AX/D365 Applikationsspecialist med Finansinriktning i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del i denna transformation och Scania IT är inne i en spännande och utmanande transformering med ett tydligt mål att öka leveranserna till verksamheten för att stödja företagets långsiktiga mål.

Vi söker Dynamics AX Applikationsspecialister inom företrädesvis Finans som vill arbeta med projekt tillsammans med oss på Scania IT. Vi levererar Microsoft Dynamics AX globalt inom Scania. De närmaste åren utför vi flera stora, globala, implementationsprojekt inom främst D365-området.

Dynamics AX-sektionens medarbetare består av ett 50-tal applikationsspecialister, lösningsarkitekter, utvecklare m fl. roller. Vi levererar idag företrädesvis mot Scanias kommersiella led där Dynamics AX är en strategisk plattform. Arbetet sker främst från Södertälje, men ett fåtal resdagar per år kan också förekomma.

Dina arbetsuppgifter
Som Dynamics AX Applikationsspecialist arbetar du främst i projekt som berör Finansområdet. Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Ansvarar för, och ser till att samla in och dokumentera behoven från verksamheten och att realisera dem i Dynamics AX genom att Analysera behoven, Designa lösning, test- och testsupport samt övrig projektsupport
  • Du ser till att realisera behovet genom företrädesvis konfigurering i Dynamics AX standard eller anpassning genom bl.a. integrationer mot andra system
  • Utbildar vid behov

Din profil
Vi tror att du som söker likaväl kan vara en erfaren applikationsspecialist som att du kan ha erfarenhet från ekonomiarbete under några år, exempelvis på en ekonomiavdelning, med stort intresse för IT och problemlösning. Du känner att Du vill ta nästa steg i din karriär genom att utvecklas till applikationsspecialist.

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • skall ha kunskap om Ekonomiområdet och ekonomiavdelningens arbetsuppgifter
  • bör ha arbetat 1-5 år inom området på verksamhets sidan, gärna inom Scania, eller ha motsvarande kunskaper
  • har god förmåga att analysera och förstå verksamhetens utmaningar
  • har erfarenhet av projekt- och/eller förvaltningsarbete inom stora organisationer där du även kan ha erfarenhet av att hålla i workshops och utbildningssessioner
  • har en relevant högskoleutbildning
  • meriterande är 2-5 års erfarenhet av Microsoft Dynamics AX eller annat ERP-system, samt inom andra processer än Finans
  • meriterande är om du kan processmodellering, planera och genomföra system- och acceptanstester, kan läsa och förstå utvecklingskod

Du kan uttrycka dig obesvärat på svenska och engelska i både tal och skrift. Du brinner för problemlösning och är nyfiken på att omsätta dessa i standardiserade IT-lösningar. Du är analytisk, driven, engagerad och leveransfokuserad, och besitter en mycket god kommunikativ förmåga samt är van vid såväl självständigt arbete som att arbeta i team.

Vi erbjuder

Vi har möjlighet att erbjuda dig en individuell utvecklingsplan med de produktutbildningar du behöver för att fullt ut kunna kliva in i rollen.

För ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Sara Hasselgren, (Rekryteringscenter), 08-553 519 33 eller Helena Westman, (gruppchef), 08-553 505 92 fr o m 30 juli.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej