Inaktiv platsannons

Arbetsrättsspecialist till Labour Law i Södertälje i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Gruppen Labour Law (XLL) består av fyra medarbetare och ingår i avdelningen Labour Affairs under Corporate HR. Teamet har till uppgift att stötta företagsledning, HR och chefer primärt inom områdena arbetsrätt, förhandling och rehabilitering. Även rådgivning, utbildning och att tillhandahålla information ingår i ansvaret. Uppdraget är att säkerställa att Scania uppträder i enlighet med lagar, avtal och policys och har de bästa förutsättningar för verksamheten.

Vi söker nu en specialist inom arbetssätt för att ersätta en medarbetare som tagit sig an nya utmaningar på Scania. Den lediga tjänsten är utmanande och utvecklande då arbetet är såväl strategiskt som operativt med många olika kontaktytor.

Arbetsuppgifter

  • stötta och rådgiva Scanias organisation i arbetsrättsliga frågor av alla former
  • utveckla, genomföra, följa upp, ständigt förbättra processer och metoder inom ansvarsområdet
  • följa upp och implementera ändringar i lagar och avtal
  • informera och utbilda i våra olika ansvarsområden
  • driva eller supportera vid olika fackliga kontakter och förhandlingar
  • vid behov medverka i tecknandet av lokala kollektivavtal, policys mm

Din profil
Vi ser att du har personalvetarutbildning eller juristutbildning (eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt). Du har några års erfarenhet av praktiskt HR-arbete och erfarenhet av Scanias processer inom HR-området. Du har god kunskap inom det arbetsrättsliga området. Erfarenhet av förhandlingsarbete är en nödvändighet liksom vana av att arbeta konsultativt och med utbildning/information. Erfarenhet av att arbeta i projekt är också meriterande.

Som person är du utåtriktad, diplomatisk, pedagogisk, informativ, analytisk och har förmåga att lösa problem. För att lyckas i denna roll är det viktigt att du har lätt för att skapa och bibehålla kontakter.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Information
För mer information om tjänsten kontakta Lars Nordfors, XLL,

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej