Inaktiv platsannons

Systemingenjör HMI med forskarambitioner i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen "HMI – Interaction Design" arbetar med design av presentationssystemet för nuvarande och kommande generation av flygplanet Gripen. På sektionen är vi ca 25 medarbetare uppdelat på systemingenjörer och teknikledare och vi är del av området "HMI" med ca 100 medarbetare.

Vi söker nu systemingenjörer med intriktning mot interaktionsdesign och systemutveckling.

Din framtida utmaning

Hos oss har vi en stor variation av bakgrunder (civilingenjörer och andra tekniska utbildningar, kognitionsvetare med mera) och vi tillämpar vår kunskap och erfarenhet för att utveckla system som har användaren i fokus. Vår främsta uppgift är att stödja piloten genom sitt uppdrag och att i varje situation tillhandahålla rätt information presenterad på ett intuitivt sätt.

Vi söker dig med kognitionsvetenskaplig masterutbildning eller motsvarande, med intresse för framtida militära stridsflygplan. Du kommer att beredas möjlighet att arbeta som industridoktorand inom ramen för tjänsten, alternativt annan form av samarbete med våra forskningspartner i fördjupning mot utveckling av pilotmodeller för framtida flygsystem, som tar hänsyn till användbarhet och human factors.

Den du är idag

Vi ser att du som söker har högskoleutbildning och kunskaper inom programmering och/eller kognitiv modellering är meriterande.

Ett stort intresse och kunskap för att lösa komplexa problem kommer hjälpa dig att lyckas i tjänsten. Som person har du lätt för att uttrycka dig i skrift. Vi ser att du är en kommunikativ lagspelare och har ett strukturerat arbetssätt, samtidigt som du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och vi ser att du är en person som ser möjligheterna i förändringar.

Gillar du att se till både helhet och detaljer kommer du trivas hos oss!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)