Inaktiv platsannons

Elektronikutvecklare i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Sektionen Computer Hardware - som är en del av linjeorganisationen Engineering - förser alla projekt inom Avionics System med elektronikutveckling. Sektionen består i dag av ca 15 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla datorkort och andra avancerade kretskort, kraftkort och FPGA för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem.

Din framtida utmaning

Du kommer arbeta i team tillsammans med andra elektronikutvecklare, och rapportera till din teamledare. Arbetet innebär utveckling av robusta och kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med bland annat systemingenjörer, chefsingenjörer, mjukvaruutvecklare och produktion.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli att kravställa, konstruera, simulera, verifiera och dokumentera elektronik för inbyggda säkerhetskritiska avioniksystem. Detta omfattar kretskortsutveckling (digitalt, analogt och/eller kraft). Tjänsten kan även innefatta VHDL-utveckling.

En del av arbetsuppgifterna innefattar även felsökning under produktens livscykel.

Den du är idag

För den här tjänsten behöver du ha en bakgrund som högskole- eller civilingenjör. Du har erfarenhet av elektronikkonstruktion och det är meriterande om du har arbetat med FPGA-utveckling, hårdvarunära programmering och/eller konstruktion och simulering av höghastighetselektronik. Du bör ha intresse för och kännedom om processorer, minnen, datorarkitektur och inbyggda system.

Som person har du en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta strukturerat och följa våra formella processer. Du är noggrann, ser möjligheter i förändringar och trivs med att analysera och lösa komplexa problem.

Då vi arbetar i en internationell organisation är det även viktigt att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten innebär vidare arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)