Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör med helhetstänk i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Har du ett stort teknikintresse och en vill vara med att påverka utvecklingen så att våra system blir säkra? Är du duktig på att analysera, utvärdera och hantera risker under en produkts livscykel? Vi söker en utvecklingsingenjör som vill jobba med systemsäkerhet.

Dynamics erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag, goda utvecklingsmöjligheter och förmåner. Du kan förvänta dig en roll där du, sida vid sida med kunniga kollegor inom olika discipliner, ges möjlighet att utvecklas i din profession.

Utvecklingsenheten har cirka 500 medarbetare fördelat på sex avdelningar som arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt. Enheten har ett nära samarbete med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel och är idag uppdelade på två platser, Karlskoga och Linköping. De produktfamiljer man primärt jobbar med är missil- och understödssystem samt torpeder och undervattensfarkoster.

I rollen som Systemsäkerhetsingenjör är du, tillsammans med övriga medarbetare i sektionen ILS and System Safety, en del av Dynamics utvecklingsenhet.     

Din framtida utmaning

Som systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en central roll i Dynamics utvecklingsprojekt och du arbetar nära konstruktörerna med att analysera designen och bedöma om produkterna är säkra att använda för kund. En viktig del av uppgiften är att förstå kundens krav och säkerställa att produktens utformning är säker.

I denna roll kan du komma att få analysera, utvärdera och hantera risker under hela produktens livscykel vilket innebär att man är med från produktens konceptfas fram till det att den avvecklas. Arbetet utförs ofta i projektteam där du kommer att vara med och driva frågorna kring systemsäkerhet. Du kan komma att arbeta i flera olika projekt parallellt. Du ingår även i enhetens funktionsteam som arbetar med att ta fram och ensa metodik, samt ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och stöttning för alla som arbetar med systemsäkerhet. I din roll som systemsäkerhetsingenjör kommer du att vara med i flera konstellationer och ha såväl interna som externa kontakter.

Den du är idag

För att anta utmaningen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning som civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med intresse för säkerhet och teknik. Vi tror även att du har erfarenhet av produktutveckling av system som innehåller både hård- och mjukvara. Har du tidigare jobbat med systemsäkerhetsfrågor ser vi det som en stor fördel.

Tjänsten kräver att du fritt kan uttrycka dig skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet som systemingenjör, har en bakgrund inom försvarsmakten eller har en förståelse för hur Dynamics produkter används.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det viktigt att du självständigt kan driva frågor och på ett konstruktivt sätt säkerställa att vi designar säkra produkter. Du är initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra och är kommunikativ.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Urval sker löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)