Inaktiv platsannons

Systemsäkerhetsingenör komplett flygplan i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.


Sektionen Systemsäkerhet och tillförlitlighet är en central funktion som arbetar med Saab Aeronautics samtliga produkter, både militära och civila, som exempelvis Gripen och obemannade farkoster. Sektionen ansvarar för teknikområdena systemsäkerhet och tillförlitlighet. Arbetet inom sektionen bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel utveckling och konstruktion, flyg- och systemprov, produktstöd, luftvärdighet och certifiering. Vi arbetar nära kunder och myndigheter samt svenska och internationella partners.

Arbetet bedrivs så att man arbetar i våra produktprojekt under hela produktlivscykeln från koncept till certifiering och drift.
Nu behöver vi förstärka vår sektion med en systemsäkerhetsingenjör som ska bidra i vårt arbete med att säkerställa att Saabs alla flygande system är säkra för piloter och omgivning

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att säkerställa att systemsäkerhetskrav på komplett flygplans-/farkostnivå är uppfyllda. Du kommer att granska och värdera systemlösningar, utföra systemsäkerhetsanalyser samt granska och värdera analyser på delsystem.
I din roll kommer du också att vidareutveckla systemsäkerhetsmetoder, bland annat genom att vara företagets ansikte utåt via samarbetsforum, konferensdeltagande etc. Du kommer också att representera vårt teknikområde vid möten med kunder och myndigheter
Dina arbetsuppgifter kommer att formas efter din kompetens och ditt intresse. Förutom en god produktkännedom erbjuder tjänsten också goda möjligheter för din framtida kompetensutveckling. Du kommer att få möjlighet att påverka teknikutvecklingen, ta stort ansvar i ditt arbete samt växa i vår organisation.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med hela system, analysera och se samband. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Du visar också en hög integritet i ditt arbete och är duktig på att kommunicera med din omgivning. Vi kommer att värdesätta din vilja att bidra med nya tankar och idéer i arbetet med att utveckla våra arbetssätt.


Du bör ha en utbildning som civil- eller högskoleingenjör med minst några års erfarenhet från systemarbete med funktioner i inbyggda system. Har du arbetat med systemsäkerhet är det meriterande.
Merparten av vår dokumentation är på engelska så du behöver behärska det engelska språket i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Placeringsort är Linköping.
Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)