Inaktiv platsannons

Systemingenjör till PA Gripen Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics, Traffic Management och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad.

Avionics System har ca 350 anställda. Produktområdet Gripen, är en del av affärsenheten Avionics Systems och har verksamhet i Järfälla och Huskvarna. Produktområde Gripen spänner över generella och unika produkter inom Gripen- systemet. Huvudsakligen täcker dessa displaysystem, spaningssystem, avionikutrustning, videoprocessning och förädling samt datakommunikation i höga hastigheter och måste uppfylla de krav som ställs på flygsäkerhetskritiska produkter för militärt bruk.

Du kommer att bli en del av vår verksamhet inom såväl Gripen C/D som E/F där arbetet spänner från tidiga utvecklingsfaser till färdiga driftsatta system och produkter samt beredning av framtida underhåll. För Gripen C/D arbetar vi med tillägg, förbättringar samt implementering i system som idag är operativa i flera olika flygvapen.

Din framtida utmaning

Din roll och framtid innebär att ditt fokus blir brett med förståelse för enskilda system som är del i större mer komplexa system vilka i sig är en del av en förmåga i Gripen systemet.

Du kommer att samarbeta med materielgruppsansvariga, luftvärdighetsansvariga, konstruktionsansvariga, kvalitetsledare, programledare, projektledare, utvecklare och produktion inom Avionics Systems men även ha ett samarbete med våra kollegor i olika roller inom Surveillance, Aeronautics och Support & Services organisationer.
Rollen innebär även att hantera ett nära samarbete med Aeronautics motsvarigheter. Även att kunna leda och deltaga i samverkan med underleverantörer, beställare och brukare. 

Dina kunskaper och mål möjliggör att du redan nu eller efter en tid kan hantera rollen som Chefsingenjör för en eller flera produkter. Du kommer över tid att axla en mycket central roll för delar av Gripen systemet och bygga ett kontaktnät för detta tillsammans med oss andra.

Rollen är full av möjligheter med stor utvecklingspotential för rätt person. PA Gripen är organiserat över hela Gripen-systemet och du kommer över tid att bli en nyckelkompetens hos oss.

Den du är idag

Du är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör med erfarenhet av produktutveckling, mjukvara, hårdvara samt verifiering av system och delsystem.

Har du också erfarenhet av Avionik-system, Gripen systemet, har använt kravhanteringsverktyg och har en vana av att hantera underleverantörer så är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av flygande system.
Som person är du strategisk, självgående och samarbetsvillig. Du har gott omdöme, är beslutsam och  ansvarstagande. Du kommer samverka med stora delar av organisationen varför vi ställer stor vikt vid din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

I tjänsten ingår resor nationellt och internationellt ca 30 dagar per år.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Inför en anställning kommer det krävs det därför att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjort av myndighet. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag, välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)