Inaktiv platsannons

Beräkningsingenjör Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Surveillance är ett affärsområde inom Saab och ett av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.
 
I Järfälla på EW Systems finns det en avdelning som jobbar med framtagning av hårdvaran till flygelektroniken. En av sektionerna, Structural Analysis, söker nu en beräkningsingenjör. Hela sektionen ansvarar för flera teknikområden såsom hållfasthets-, strömnings- och termiskanalyser, materialteknik och analyser av material, samt miljötålighetsprovning.

I dagsläget söker man nu efter en kunnig och engagerad beräkningsingenjör för att komplettera och kunskapsbredda teamet!

Din framtida utmaning

Du kommer till en grupp som har högt i tak och ett bra arbetsklimat. Vi anser alla att det är viktigt att ha roligt på jobbet och vi inser också att vi alla bidrar till detta. Du kommer att ingå i en grupp med positiva medarbetare som ställer upp för varandra.
 
Arbetsuppgifterna spännner över ett brett område inom det beräkningstekniska området på alla våra flygande applikationer. Du kommer att ge stöd till konstruktörer och systemingenjörer inom ditt kompetensområde genom dialog och samarbete. Det kommer också ingå olika varianter av praktisk provning för att testa koncept och verifiera lösningar.

Det simuleringsverktyg vi använder för beräkningar är Ansys, men även matlab och andra applikationer kan komma att användas.

Tjänsten innebär stor möjlighet till personlig utveckling, exempelvis mot teamledning men även fördjupningar inom vissa kompetensområden som är identifierade som framtida satsningar.

Din blivande chef Karin är en person med stort hjärta och ett brett nätverk inom företaget. Hon anser att den personliga utveckligen av sina medarbetare är viktig och vill få personer att växa. En optimist, som även är bra på att lyssna.

Den du är idag

Tjänsten förutsätter att du har en civilingenjörsexamen inom maskinteknik, materialteknik, farkostteknik eller liknande, gärna med inriktning mot beräkning eller hållfasthetslära. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med analys och test av icke metalliska material, så som polymer, lim, packningar etc.

Hos oss har du möjlighet att jobba både i små och stora projekt. Som person bör du vara ansvarskännande och ha lätt för samarbete och diskussion med olika instanser och funktioner inom företaget. Egenskaper som engagemang och driv ser vi som självklarheter samt att du har en förmåga att strukturera upp och organisera ditt arbete.

Vi värdesätter prestigelöshet och ödmjukhet för att skapa ett positivt klimat vilket bidrar till att det är roligt att vara på jobbet. Du bör behärska engelska samt svenska väl i både tal och skrift.

Tjänsten innebär vidare arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera att intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag, välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)