Inaktiv platsannons

Systemsäkerhetsingenjör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Du kommer att bli en del av ett team som genomför stora delar av de systemsäkerhetsanalyser som bidrar till att våra tekniska system uppfyller kraven för funktionssäkerhet, underhållsmässighet och underhållssäkerhet. Detta handlar om allt från delprojektledning till implementering av ändringar i underhållskonceptet både inom nyutveckling och eftermarknad.

Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget och är delaktiga under produktens hela livscykel. Teamet är en del av utvecklingsavdelningen på Dynamics i Linköping. Vår avdelning består av sex sektioner varav tre finns i Linköping och tre i Karlskoga. Vi arbetar ortsövergripande, men din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara i Linköping.

Vi är ett gäng som tillsammans hjälps åt för att lösa våra åtaganden. Vi har en glad atmosfär där teamkänsla och teknikutveckling står i fokus.

Din framtida utmaning

Som systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en central roll i Dynamics utvecklingsprojekt och du arbetar nära konstruktörerna med att analysera produktens systemering och design. En viktig del av uppgiften är att förstå kundens krav och säkerställa att produktens utformning är säker.

I denna roll kommer du att få analysera, utvärdera och hantera risker under hela produktens livscykel vilket innebär att du är med från produktens konceptfas fram till avveckling. Arbetet utförs ofta i projektteam där du kommer att vara med och driva frågorna kring systemsäkerhet. Du kan komma att arbeta i flera olika projekt parallellt. I din roll som systemsäkerhetsingenjör kommer du att vara med i flera konstellationer och ha såväl interna som externa kontakter.

Den du är idag

För att anta utmaningen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning som civilingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet med intresse för säkerhet och teknik. Vi tror även att du har erfarenhet av produktutveckling av komplexa system, gärna både hård- och mjukvara. Har du tidigare jobbat med systemsäkerhetsfrågor ser vi det som en stor fördel.

Tjänsten kräver att du fritt kan uttrycka dig skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet som systemingenjör eller har en bakgrund inom försvarsmakten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det viktigt att du självständigt kan driva frågor och på ett konstruktivt sätt säkerställa att vi designar säkra produkter. Du är initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra och är kommunikativ.

 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)