Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Saab 340/Saab 2000 i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom Support and Services affärsenhet Aviation Services finns avdelningen Regional Aircraft. Vår huvudsakliga uppgift är att supporta de ca 350 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 som opererar världen över. Supporten består av allt ifrån tekniska tjänster till reservdelsförsörjning.

Inom Regional Aircraft blir du en del av sektionen Design and Technical support, som med sina totalt 25 medarbetare bl.a. ansvarar för flottans säkra operation och tillgänglighet dygnet runt, året om. Sektionen är en EASA Part 21-godkänd designorganisation och typcertifikatinnehavare för Saab 340 och Saab 2000.

Din framtida utmaning

Till gruppen Mekaniska System söker vi nu en systemingenjör till i första hand ATA 27 Styrsystem och ATA 22 Autopilot. Beroende på din kompetens kan även andra ATA-grupper bli aktuella.

Som systemingenjör för nämnda områden kommer du att arbeta med styrsystemen samt autopilotsystemen som är installerade i Saab 340 och Saab 2000. Du kommer följa produkterna i tjänst och stödja vår tekniska support i deras arbete mot operatörerna vid utredningar och felsökning. Du kommer vara delaktig i incidentutredningar, utveckla modifieringar för att möte nya kundbehov eller myndighetskrav, ta fram olika tekniska underlag samt stödja inköpsfunktionen.

Det kan även bli aktuellt att besöka olika leverantörer för att diskutera modifieringar, obsolescens eller kvalitetsfrågor.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du sannolikt att ha breda arbetsuppgifter där många samarbetar för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen. Detta ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Den du är idag

Du har tidigare erfarenhet av mekaniska styrsystem och autopilotsystem på Saab 340 och Saab 2000, eller andra liknande flygplanstyper. Du har ett allmänt teknik- och/eller flygintresse och vi ser att du har relevant civilingenjörs- alternativt högskoleingenjörsutbildning.

Vi söker dig som känner igen dig i att du har förmågan att tänka analytiskt och har ett inre driv för att nå dina och verksamhetens mål. Du ser det som en självklarhet att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp, då socialt samarbete med andra kommer naturligt för dig.

Följande erfarenheter meriterande för tjänsten:

  • Arbete i Catia (V4)
  • Planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete
  • Systemsäkerhetsarbete
  • MSG-3 analyser
  • Certifiering av civila flygplan
  • Systemintegration

Du har goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Ta chansen att bli en del av vårt team - vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)