Inaktiv platsannons

Vill du berika våra katters liv? i Uppsala

Föreningen... Grundförutsättningen för att du ska trivas hos oss är förstås att du älskar katter lika mycket som vi gör. Du behöver inte ha någon erfarenhet, vi kommer lära dig det du behöver för att komma igång vid ett introduktionspass....

Om tjänsten

Föreningen Samvetet

Grundförutsättningen för att du ska trivas hos oss är förstås att du älskar katter lika mycket som vi gör. Du behöver inte ha någon erfarenhet, vi kommer lära dig det du behöver för att komma igång vid ett introduktionspass. Dessa introduktioner håller vi ca två gånger per månad och sker i grupp så att du redan från början får lära känna andra kattälskare.

Föreningen Samvetet, som driver Uppsala Katthem i Jälla, förnyar vårt arbetsstätt och skapar fasta arbetsteam. Det innebär att alla i teamet börjar och slutar samtidigt vilket bidrar till bättre sammanhållning och ger utrymme för att lära av varandra. Vi är övertygade om att det kommer ge mervärde för såväl våra små fyrbenta gäster, som för våra volontärer.

Fr o m vecka 33 kommer vi behöva volontärer måndag - fredag kvällstid samt både förmiddag och eftermiddag lördag, söndag och helgdag.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sköts i vårt fina katthem i Jälla. Buss stannar en kort promenad från katthemmet som ligger vid Jällaskolan. Arbetstiderna måndag - fredag är 18.00 - 20.15 och under helger (inkluderar även storhelger) 08.45 - 12.40 för förmiddagsteamet och 15.45 - 19.30 för eftermiddagsteamet. Tiderna är anpassade till bussarnas ankomst- och avgångstider från/till Resecentrum för er som inte är bilburna. För er som väljer att köra bil finns det utmärkta parkeringsmöjligheter i anslutning till katthemmet. För dig som är dagledig och känner att du vill göra en insats för katterna kan vi erbjuda volontärtid även vardagsförmiddagar. Skriv då att du är intresserad av att arbeta vardagsförmiddagar när du kontaktar oss.
Specifika önskemål eller information: 
Det är önskvärt att du kan förstå skriven svenska, eftersom all information om katterna är på svenska, men det är fritt fram att använda sig av t ex Google translate. Du måste ha fyllt 18 år för att bli volontär. Det här är ett utmärkt tillfälle för dig som är ny i Uppsala att lära känna andra och för dig som är ny i Sverige att få öva på svenska samtidigt som du gör en värdefull insats för våra små gäster. Eftersom volontärarbetet innebär många rörelser och inte de mest ergonomiskt fördelaktiga arbetsställningarna alla gånger (tömma kattlådor, byta vatten osv.) krävs det att du har full rörlighet.
Minimiåtagande: 
För att underlätta schemaläggningen vill vi att du kan åta dig att jobba åtminstone ett pass varannan vecka. Vi har också plats för ett antal personer som kan hoppa in med kort varsel vid vakanser. Att teckna sig för ett fast pass innebär givetvis inte att du inte kan ta semester eller inte får vara sjuk, men vi förutsätter att du anmäler eventuell frånvaro i god tid så vi kan få tag i en ersättare.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete