Inaktiv platsannons

Move It - fritidsaktiviteter för nyanlända ungdomar i Göteborg

Individuell Människohjälp/IM, G... Move It är en volontärgrupp som har som syfte att erbjuda nyanlända ungdomar en aktiv fritid genom att introducera dem till svenskt föreningsliv. Varje vecka provar volontärer och nyanlända ungdomar...

Om tjänsten

Individuell Människohjälp/IM, Göteborg

Move It är en volontärgrupp som har som syfte att erbjuda nyanlända ungdomar en aktiv fritid genom att introducera dem till svenskt föreningsliv. Varje vecka provar volontärer och nyanlända ungdomar tillsammans på olika fritidsaktiviteter, oftast tillsammans med en idrotts- eller kulturförening. Ungdomarna får möjlighet att upptäcka ett nytt intresse, träna svenska, lära känna Göteborg som stad och delta i ett socialt sammanhang. Och framförallt har vi alla väldigt roligt tillsammans! Vi testar på alla möjliga aktiviteter, allt från dans, fotboll, volleyboll, badminton till klättring, teaterbesök, brottning etc.

Volontärerna hjälps åt att planera och anordna aktiviteter, ta kontakt med föreningar, samt att informera om Move It på olika skolor och boenden. Som volontär i Move It kommer du få prova på en lång rad roliga fritidsaktiviteter samtidigt som du bidrar till en aktiv fritid för nyanlända ungdomar.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi eftersträvar att ha en aktivitet varje vecka. Aktiviteten kan infalla olika veckodagar men alltid på vardagar, på eftermiddagen eller kvällen, efter skoltid. Cirka var femte eller sjätte vecka har gruppen planeringsmöte.
Specifika önskemål eller information: 
IM erbjuder stöd i uppdraget genom en av våra volontärsamordnare på IMs lokalkontor. Någon gång per termin finns även möjligheten för relevant fortbildning.
Minimiåtagande: 
Du ska kunna delta minst två gånger per månad under minst en termin. Vi vill även att du planerar minst två aktiviteter per termin samt är med på de planeringsmöten vi har cirka var femte/sjätte vecka. I början av varje termin har vi även informationstillfällen på boenden och skolor där du förväntas kunna vara med vid ett sådant tillfälle. Ju mer man är med i gruppen och träffar ungdomarna ju roligare blir det! Innan du går med i Move It krävs det att du begär ut ett utdrag från polisens belastningsregister och lämnar in detta till ansvarig volontärsamordnare på IMs kontor. IM kräver detta som en del i vårt arbete att kvalitetssäkra våra verksamheter då barn och unga är en av våra målgrupper.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete