Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt Datacenter i Göteborg

Om tjänsten

Lösningsarkitekt Datacenter Göteborg
Sista ansökan 2018-10-28

Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på Atea Göteborg dig som vill jobba som Lösningsarkitekt med fokus på Datacenter. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
Din roll i laget  
Som Lösningsarkitekt arbetar du med våra strategiska partners och kunder. Du ingår i vår växande grupp med Lösningsarkitekter med erfarna experter där fokus och spetskompetens är tjänster, produkter och lösningar inom alla it-områden. Just nu söker vi dig med specialistkompetens inom datacenter men är givetvis även intresserade av dig som besitter andra kompetensområden och passar in på profilen som Lösningsarkitekt.  
 
Som Lösningsarkitekt kommer du att vara inblandad i arkitektuella diskussioner och lösningsrådgivning hos våra kunder kring hur deras it-lösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Vidare tar Lösningsarkitekten fram lösningar som ligger i linje med dennes strategi och helhetsbild.  
 
I din roll som Lösningsarkitekt agerar du säljstödjande till våra säljare och specialistsäljare. I arbetet ingår att även att agera strateg/visionär i sälj- och marknadsföringssammanhang, t.ex. seminarier.  
 
Lösningsarkitektgruppen ligger alltid i framkant, vi satsar kontinuerligt på utveckling, både personlig och kompetensmässigt. Vi går först in i nya områden för att se hur ny teknik kan hjälpa våra kunder.  
 
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Lösningsarkitekt är:  
• Driva arkitektuella diskussioner och lösningsrådgivning med kunder inom dina områden.  
• Genomföra förstudier, analyser och workshopar med syfte att arbeta fram tekniska och strategiska förslag åt våra kunder.  
• Säljstödjande samarbete med våra säljare/specialistsäljare.  
• Agera som strateg, visionär och trendspanare.  
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång.
Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i tjänsten som Lösningsarkitekt Datacenter bör du ha kompetens inom dessa områden:  
• Server- & klientvirtualisering; VMware vSphere & VMware Horizon  
• Hyper-converged infrastructure (HCI); ex. Dell/EMC, VMware, HPE, Nutanix, Cisco  
 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb)