Inaktiv platsannons

Arbetsmiljösamordnare till Svensk Kärnbränslehantering AB i Östhammar

Om tjänsten

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen.

Som arbetsmiljösamordnare ingår du i driftstaben som medverkar i verksamhets- och utvecklingsområden som finns både inom driftavdelningen samt övergripande inom SKB.  Vi arbetar främst med att utreda, följa upp och vara sammanhållande för olika övergripande uppgifter.

I rollen som arbetsmiljösamordnare kommer du att vara med och driva arbetsmiljöarbetet inom hela SKB:s breda verksamhet men med särskilt fokus på våra kommande byggprojekt. Du ansvarar för att ta fram och genomföra utbildningar inom området, delta vid riskbedömningar samt stötta lokala chefer och ledningsgrupper i arbetsmiljöfrågor. Du bidrar i vårt centrala arbetsmiljöarbete och det interna kontaktnät som finns samt verkar aktivt i våra koncerngemensamma forum. Du får en spännande roll där du gör skillnad i både det dagliga och det långsiktiga arbetsmiljöarbetet.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer genom dina kunskaper om lagar, föreskrifter, rutiner och standarder inom området vara ett stöd till verksamheten och hjälpa till med förståelse och rätt agerande i vardagen. Du kommer även stödja chefer och projektledare i utredningar och i genomförandet av eventuella åtgärder samt följa upp risker och tillbud.

• Utgöra ett kvalificerat stöd i vårt systematiska arbetsmiljöarbete och för utvecklandet av arbetssätt i kommande byggprojekt
• Planera, utveckla och genomföra utbildningar och informationskampanjer
• Driva arbetsmiljöfrågor i våra fora och ledningsgrupper i Forsmark och Östhammar samt stötta lokala chefer i deras dagliga arbetsmiljöarbete
• Hantera inkomna avvikelser och förbättringsmöjligheter och sammanställa underlag till redovisningar inom verksamhetsområdet
• Bidra i framtagandet och genomförandet av långsiktiga mål och aktiviteter och verka proaktivt i vårt långsiktiga och strategiska arbetsmiljöarbete

Profil
Vi söker dig som har ett stort engagemang i arbetsmiljöfrågor och alltid sätter säkerheten främst. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en relevant akademisk utbildning inom arbetsmiljö samt att du har arbetat med byggprojekt tidigare och därigenom är välbekant med de risker som kan förekomma.
Som person är du driven, har lätt för att strukturera ditt arbete och att slutföra uppgifter. Då arbetet innebär kontakter med många intressenter är din samarbetsförmåga liksom förmågan att skapa och bibehålla goda relationer avgörande för framdrift.  Du är trygg i din roll och vågar gå in i diskussioner och argumentera för din sak utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.  Du är flexibel, diplomatisk och lyhörd för att komma fram till bra lösningar. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
Hos oss blir du en del i ett team där samarbete och ett stödjande förhållningssätt är avgörande för att nå uppsatta mål. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation i förändring och med många sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter och som är intresserade av att få ta del av det du kan bidra med.

Övrigt
Placeringsort är Östhammar. Då vi har flera anläggningar på olika orter förekommer resor i tjänsten. Körkort B är ett krav.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Linda Törnström, 070-763 97 58. För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66.

Fackliga företrädare är för Sveriges Ingenjörer Marika Westman, 070-638 34 36, för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23 och för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30.

SKB anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling.

Till säljare för rekryteringstjänster: Vi har en medveten rekryteringsstrategi och önskar ej kontakt gällande förslag till rekryteringslösningar. 

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 19 augusti 2018. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om det radioaktiva avfallet från Sveriges kärnkraftverk och skydda människor och miljön, nu och i framtiden. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. I vårt system ingår bland annat slutförvaring av radioaktivt driftavfall samt mellanlagring av det använda bränslet. För att uppnå säkerhet på lång sikt behöver systemet kompletteras med ett slutförvar för använt kärnbränsle. Därför har SKB sökt tillstånd för att få bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark i Östhammars kommun. Detta blir ett av de största infrastrukturprojekten i Sverige. SKB är ett företag med bred kompetens. Här finns tekniker, naturvetare, ekonomer, jurister, IT-specialister, kommunikatörer och samhällsvetare. I slutet av 2017 var vi cirka 500 anställda i Forsmark, Stockholm och Oskarshamn. Många av våra anställda arbetar med den dagliga driften av våra anläggningar. Läs mer på


 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östhammar
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Östhammar | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)