Inaktiv platsannons

Gruppchef till en av R&D’s bästa mekanikergrupper i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och leda utvecklingen av framtiden i form av elektrifierade fordon och nya generationer styrsystemen för drivlina!

Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar för elektrifiering. NEVM stöttar avdelningen Powertrain Control System Development, NE, med praktiskt kompetens och kreativitet och arbetar med två fokusområden; elektrifierade fordon och prototypkablage för drivlina. Detta innefattar bland annat nybyggnationer, anpassningar och installationer av kablage och komponenter på fordon.

Vi jobbar i alla utvecklingsfaser där våra mekaniker har en stor frihet att vara med att påverka hur idéerna ska bli till konkreta lösningar och omsättas i praktiken. Det ingår i jobbet att löpande ha dialog med ingenjörer, konstruktörer samt övriga inblandade i projekten. Vi är inblandade i ett stort antal projekt så våra arbetsuppgifter är därför väldigt varierande vilket ställer krav på flexibilitet.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef kommer du att ansvara för 7 engagerade mekaniker med stor kompetens inom sitt område. Inom gruppen jobbar vi med prototypbyggnation av elektrifierade fordon, både helfordon och komponentinstallationer, men även kablagebyggnationer, ombyggnationer av elsystem relaterade till drivlinestyrsystem, SW-uppdateringar och parametersättning samt support på klimatprov vid behov. Det är en bredd i arbetsuppgifterna och vi ställs ständigt inför nya utmaningar. Som medlem i sektionens ledningsgrupp förväntas du även vara engagerad i hela sektionens verksamhet. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att driva gruppens områden framåt, och har stor möjlighet att påverka utvecklingen och arbetssättet inom vårt område.

Kravprofil

Vi söker dig ingenjör eller motsvarande med flerårig erfarenhet inom mjukvarutestning eller provning. Du har också erfarenhet av ledarbefattningar, är driven, ansvarskännande, kommunikativ samt intresserad av att utveckla verksamheten och personalen.

Kunskap om fordonselsystem eller erfarenhet från elarbete med högspänning är meriterande, vi ser även erfarenhet som chef för verkstadsanställd personal som meriterande.

För mer information kontakta
Anders Eriksson sektionschef, 08 553 507 26 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej