Inaktiv platsannons

Chef för affärscontrolling till region Stockholm-Norr

Om tjänsten


Lockas du av möjligheten att arbeta i en övergripande strategisk koncernroll där du blir högst delaktig i att driva arbetet framåt? Har du god erfarenhet av fastigheter, utvecklingsfrågor och uppföljning? och är du en person som går ett steg till? 

Är det dig vi söker? 

 

Om tjänsten

Rollen innebär ansvar för samtliga bolag i regionen vilka innefattar och är fördelade över kontoren i Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall. Du är ansvarig för att lokalt utveckla och leda controlling- och ekonomifunktionen och bidra till att säkerställa att strategi- och verksamhetsmål nås. Du agerar tillsammans med region-VD som coach och verksamhetsstöd till regionens affärsområden och bistår med analyser, kalkyler och förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Analys och affärsrådgivning för verksamhetsstyrning
  • Måluppföljningsarbete, aktivt arbeta med strategi- och affärsplan
  • Övergripande ansvar budget och prognos
  • Övergripande ansvar för att säkerställa bokslut och kvartalsrapportering
  • Ansvar för transaktionsrelaterade ekonomiska spörsmål och bokslut
  • Ekonomisk uppföljning av verksamhetsprocesser
  • Verksamhetsstöd i frågor rörande moms, säkerheter, garantier och borgensförbindelser samt relaterade frågor
  • Förändrings- och förbättringsarbete med förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder
  • Ansvar för att värdering av regionens fastigheter genomförs
  • Att aktivt bidra till ledningsgruppens arbete samt följa upp att fattade beslut kopplade till strategi- och affärsplan implementeras
  • Att delta i olika nätverk och aktivt bygga Castellums varumärke

Du ingår i regionens ledningsgrupp och har personalansvar för en mindre grupp. Givet erfarenhet, kompetens och intresse kan det även bli aktuellt att stötta verksamheten i flertalet till ovan relaterade frågor.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av strategiskt arbete kombinerat med en redovisningserfarenhet/-förståelse från roller som Business Controller och/eller ekonomichef, gärna inom fastighetsbranschen. Det är meriterande med erfarenhet av redovisning och koncernredovisning. Du är en erfaren Excelanvändare och har god vana av affärs- och rapporteringssystem. Du är van att arbeta i ledande roller i koncernstrukturer och har en god förståelse och intresse för affären. Givet rollens beskaffenhet och karaktär ställs det krav på goda kunskaper i såväl svenska som engelska och en god förmåga att föra dig som representant för Castellum.

Vem är du? 
Du är en ambitiös och drivande person med servicekänsla som engagerar dig, tänker nyare och bidrar till att göra saker lite bättre. Du är nyfiken, proaktiv och kan såväl stödja och motivera som ifrågasätta och förändra. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå behöver du vara noggrann samtidigt som du är analytisk och snabbt skapar dig en situationsanpassad förståelse. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga funktioner och det krävs att du har hög social kompetens, god samarbets- och kommunikationsförmåga och är duktig på att skapa långsiktiga och goda relationer. Det är även av vikt att du har pondus, är pålitlig, rak och tydlig samt har ett öppet sinne.


Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb