Inaktiv platsannons

Järfälla - Vi söker nya stödpersoner och vittnesstöd! i Sollentuna

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, Verksamhetsområde... Vill du göra en insats för brottsdrabbade och själv få värdefull kunskap och erfarenhet? Brottsofferjouren ger medmänskligt stöd och information till brottsdrabbade, vittnen och anh...

Om tjänsten

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, Verksamhetsområde Norrort

Vill du göra en insats för brottsdrabbade och själv få värdefull kunskap och erfarenhet?

Brottsofferjouren ger medmänskligt stöd och information till brottsdrabbade, vittnen och anhöriga. Vår verksamhet bygger på ideella krafter som ger av sin tid och sitt engagemang. Därför behöver vi dig - du gör skillnad för den som är drabbad av brott eller ska vittna i domstol.

Du kan välja mellan att bli en stödperson som har kontakt med stödsökande eller vara vittnesstöd i tingsrätten. Du måste inte ha erfarenhet av ideellt arbete, men du behöver ha en vilja att hjälpa andra, tid för uppdraget, ha lätt för att ta kontakt med nya människor och ha en positiv människosyn.

För att bli volontär börjar du med att gå en grundutbildning på 30 timmar och efter det gör man några praktiktillfällen innan man blir godkänd. Efter det erbjuder vi fortbildning genom träffar en gång i månaden på kvällstid, då vi varvar intressanta föreläsningar med erfarenhetsutbyten.

Nästa grundutbildning startar måndag 24 september 2018. Den är två kvällar i veckan under fyra veckor kl 18-21, uppehåll v 41. Kursen hålls i centrala Stockholm.

Varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som stödperson börjar du att ringa stödsökande från vårt kansli, efter överenskommelse kan man sen ringa hemifrån. Som vittnesstöd utför du ditt uppdrag i tingsrätten under dagtid på vardagar, ett pass är en förmiddag eller en eftermiddag.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är över 21 år och intresserad av brottsofferfrågor. Du är lugn, trygg och lyhörd samt ansvarsfull. Du har social kompetens, kan arbeta självständigt och delar Brottsofferjourens värdegrund. Du får gärna tala andra språk som till exempel engelska, spanska eller arabiska.
Minimiåtagande: 
För både stödpersoner och vittnesstöd är det ca 8 timmar per månad. Du ska även kunna komma åtminstone två gånger per år på ett kvällsmöte med erfarenhetsutbyte som tema. Vi ser gärna att du är volontär i minst ett år eftersom vi tror att man blir bättre på sitt uppdrag när man blivit erfaren.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sollentuna
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sollentuna | Volontärarbete