Inaktiv platsannons

teknisk systemadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-07-23

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Vid Uppsala universitets IT-avdelning möter teknik gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet samt erbjuda ett gott IT-stöd till alla studenter och anställda vid universitetet.

IT-avdelningen arbetar både med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för de centrala tjänsterna. Vårt uppdrag innefattar användarsupport, klienthantering, systemutveckling, systemförvaltning, drift, telefoni och e-lärande. Avdelningen har drygt 120 anställda och är indelad i fyra enheter.

För mer information se http://uadm.uu.se/it

Nu söker vi förstärkning av driftig teknisk systemadministratör till spännande, varierande och utvecklande arbete med Uppsala universitets centrala tjänst för IT-arbetsplats.

För mer information se http://uadm.uu.se/it

Arbetsuppgifter:
Som teknisk systemadministratör vid IT-avdelningen ingår du i det team som ansvarar för klienthantering och datorsupport till anställda och studenter. Det dagliga arbetet innebär huvudsakligen att fungera som andra linjens tekniska support och avhjälpa problem kring användares datorarbetsplats, vilket innefattar handhavandesupport såväl som installation och konfiguration, antingen på plats eller via telefon och fjärrstyrning. I arbetet ingår att via universitetets ärendehanteringssystem dokumentera och återkoppla information om status på ärenden och felorsaker för användare. Du bistår i vidmakthållande och vidareutveckling av de centrala klienthanteringsplattformarna för PC och Mac och utför vid behov felsökning och problemlösning och fungerar som specialist vid tekniska utredningar, uppdrag och projekt inom aktuellt område.
Verksamheten som supporteras är geografiskt utspridd inom och utom Uppsala universitet.

Kvalifikationskrav:
• Relevant utbildning inom t.ex. data- och systemvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Goda kunskaper om Windows, MS Office, Active Directory och Group policy
• Erfarenhet av att använda Powershell i administrationen av Windowssystem
• Erfarenhet av klienthanteringsplattformen SCCM
• Förmåga att kommunicera med skilda grupper inom verksamheten, såsom universitetslärare, administratörer, systemutvecklare och driftorganisation
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på förmågan att ta egna initiativ och att arbeta självständigt och strukturerat med teknisk problemlösning i en miljö där tempot periodvis är högt.

Viktiga personliga egenskaper är att du har en positiv inställning, är lyhörd och hjälper användarna på ett pedagogiskt sätt. Du bör vara noggrann och effektiv och ha en väl utvecklad servicemedvetenhet.

Då IT-området vid universitetet befinner sig i en övergripande förändringsprocess kommer särskild vikt läggas vid att du är öppen för olika typer av arbetsuppgifter och har viljan och förmågan att följa utveckling och förändring inom teknikområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Grundläggande kunskap om MacOS och mobila enheter samt erfarenhet av klienthanteringsplattformen Jamf är meriterande. Erfarenhet av att hantera Linux-klienter är ett plus.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.
Tillträde: Efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %.
Upplysningar om anställningen lämnas under perioden 2018-08-13 t o m 2018-08-17 av Malin Dahlén, 018-471 62 92, malin.dahlen@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2018, UFV-PA 2018/2518.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej