Inaktiv platsannons

Konstruktör hos Scanias Transmissionsutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom koncernen Volkswagen Truck and Bus har avdelningen för Transmissionsutveckling hos Scania i Södertälje den ledande rollen för utveckling av framtidens tunga transmissionskomponenter. Gruppen Gearbox Manouvering, bestående av 16 personer, leder konstruktion och provning av det vi benämner växellådsmanövrering.

Dina arbetsuppgifter
Vi utvecklar ständigt våra produkter inom växellådsmanövrering mot prestanda, funktionalitet och livslängd och befinner oss just nu i ett intensivt läge, där vi skapar framtidens transmissionsprodukter för hela Volkswagen Truck and Bus. Mot den bakgrunden behöver vi nu förstärka våra konstruktionsresurser.

För att lyckas i arbetet har du nytta av god känsla för konstruktionsarbete, samt har möjlighet att ta in andra berörda parters, såväl interna som externa, intressen i konstruktionen. Arbetet sker i nära samarbete med andra konstruktions- och provningsgrupper på Scania, men också med inköp, produktion och externa leverantörer.

Du kommer att välkomnas som en del i ett team vilket kännetecknas av kreativt tänkande och framåtanda med en vilja att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet. Individerna på gruppen har allt från ett par års erfarenhet av transmissionsutveckling till närmare 30 år.

Din Profil
Vi söker en person med lägst utbildningsnivå högskoleingenjör. Lämplig studieinriktning kan ha varit maskinteknik eller liknande. Erfarenhetsmässigt ser vi gärna att du redan har några år av liknande arbete i bagaget. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara öppen och utåtriktad. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi värdesätter en positiv och ödmjuk syn, nyfikenhet, teknikintresse samt intresse för att lära nytt. Du kommer att ha nytta av egenskaper som analytiskt tänkande, noggrannhet och struktur liksom förmågan att skapa och hålla liv i kontakter som spänner utanför gruppens gränser.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att påverka det vi tillsammans utvecklar.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även möjlighet till direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet.

Låter detta som något för dig?

För mer information
Kontakta gärna Sara Molneryd Stjerndahl, gruppchef. Tel. 08-553 892 86

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej