Inaktiv platsannons

Examensarbete - Virtualisering och lastbalansering av datorer i radarsystem i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Din arbetsplats blir på gruppen Systemdesign i Signal och Dataprocessing. Vi tror starkt att våra värdeord Courage, Curiosity, Togetherness, Transparency, Passion and Respect är viktiga framgångsfaktorer för vår affärsenhet.

Din framtida utmaning

Den ständigt ökande datorprocessorkapaciteten öppnar upp för nya möjligheter att modernisera datoranvändningen där man dynamiskt i en virtuell miljö hanterar förändringar av hårdvaran eller applikationsmjukvaran samt optimerar tillgången till hårdvaran för att öka effektiviteten på beräkningar.

Fördelen med att implementera virtualiseringstekniker i ett datorsystem är att man kan minska hårdvarukostnader genom att centralisera och effektivisera resursutnyttjandet av användardata och applikationer. Det är dock viktigt att se till att den virtuella miljön har både hög tillgänglighet och hög säkerhet.

Målet med examensarbetet är att:

  • Analysera olika virtualiseringstekniker och utreda deras fördelar och nackdelar.
  • Undersöka hur en effektiv hårdvaru- och operativsystemarkitektur kan struktureras genom olika virtualiseringsmetoder i våra radarsystem.
  • Ta fram förslag på guidelines med fokus på bland annat tillgänglighet och säkerhet.
  • Utvärdera konceptet genom olika typer av simuleringar på ett prototypsystem.

Arbetet skall dokumenteras i en rapport och presenteras genom en halvtids- och slutpresentation.    

Den du är idag

Du är i slutet av din tekniska högskoleutbildning troligen inom Datateknik eller motsvarande och ska påbörja ditt 30hp examensarbete.

Antal deltagare: 1-2 personer.
Omfattning: 30 högskolepoäng (20 veckor).
En bakgrund i systemarkitektur och matematik är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.  

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej