Inaktiv platsannons

Utvecklare och mjukvaruintegratör till Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Just nu befinner sig Saab i en expansiv fas och söker medarbetare som kan vara med och utveckla framtiden tillsammans med oss. På utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Aeronautics arbetar man med hela systemutvecklingskedjan, från hårdvara till mjukvara och från taktiska och tekniska stödsystem till flygande system. Man arbetar och löser uppgifter tillsammans i agila team med många kontaktytor internt på Saab.

Inom området Avionic Platform and Services och vår sektion SW Continuous Integration and Configuration Management söker vi dig som har stort intresse av automatisering och vill arbeta med att kontinuerligt förbättra vår integrationsprocess och hjälpa oss att möjliggöra snabba feedbackloopar till våra utvecklare och projektledare.

Din framtida utmaning

Du kommer att bli en del av ett team bestående av 6 drivna personer med högt i tak och god stämning. Tillsammans är ni en del av Gripen projektet och ansvarar för att integrera och köra tester på mjukvaruleveranser samt att bygga de filer som sedan kan laddas i provriggar och flygplan.

Teamet arbetar även aktivt med att vidareutveckla integrations och leveransprocessen för att möta de utmaningar som står framför oss, som t.ex. en ökad spårbildning och tätare och fler leveranser. Krav som kommer att innebära behov av effektivisering och en högre grad av automatisering för att möjliggöra snabb feedback från våra olika testinstanser.

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta i en Linux-utvecklingsmiljö med våra olika verktyg för integration:

- Jenkins för schedulering av vår integrationsprocess
- ACCS Build System för att bygga och testa mjukvaran
- Dimension/Git för CM-hantering
- JIRA/Confluence för teamplanering och dokumentation
- Olika shellscript
- Python

Teamet arbetar även med att möjliggöra multisiteutveckling och supportar projektet med hantera mjukvaruleveranser till och från vår site i Brasilien. Beroende på ditt intresse kommer det därför att finns möjlighet att framöver resa i tjänsten eller arbeta utomlands.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med andra, sätta dig in i andras frågeställningar och lösa problem med en positiv och nyfiken approach. Du har en god förmåga att kommunicera och kan strukturera och driva ditt eget arbete.

Du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område och några års erfarenhet av att jobba med mjukvara i Linux-miljö. Kanske jobbar du redan i dag med att sätta upp och underhålla miljöer för continuous integration, eller så är du idag utvecklare/testare och har intresse av att arbeta med vidareutveckling av våra bygg och integrationsmiljöer. Det är en fördel men inget krav att du har erfarenhet av:

- Linux/Unix
- Versionshanteringssystem som Git, SVN, Clearcase etc.
- Jenkins/Artifactory/Bitbucket
- Python/shellscript
- C/C++/XML

Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)