Inaktiv platsannons

Produktionstekniker med inriktning elektrooptiska apparater för flygindustrin i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Du ingår i ett produktionsteknisk team på 13 personer som ansvarar för verksamhetens produktionstekniska kunnande, varav effektivisering av produktionen, felsökning och framtagning av verktyg, fixturer och testutrustningar är en del av arbetet. Vi arbetar i tätt samarbete med vår inköpsavdelning, leverantörer och utvecklingsavdelning. Inom verksamheten använder vi Catia V5 som CAD verktyg samt IFS affärssystem.

Din framtida utmaning

Vi  erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda personliga utvecklingsmöjligheter. I din roll som produktionstekniker kommer du att delta i parallella projekt samtidigt såsom nya utvecklingsprojekt och löpande serieprojekt. Teknisk support till produktion är också en naturlig del av arbetet. Du kommer dessutom att ha externa kontakter med underleverantörer, kunder m.m

Du kommer att arbeta med att utveckla och automatisera produktionsprocesser genom att ständigt förbättra och eliminera slöserier och även att utfärda/uppdatera underlag, rutiner och instruktioner. Din roll innebär därmed också att ta fram monteringsanvisningar, kontrolldokumentation och testmetoder till produkterna.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av produktionsteknik, elektrooptik, beredning inom elektronikmontering och elektromekanik. Vi ser gärna att du har erfarenheter från testutveckling och kontroll-verksamhet på optiska enheter, erfarenhet och kunskap av testmetoder och samanställningar av fiberoptik, god kunskap på optiska sensorer och displayer samt god kunskap inom optiska mätningar och elektrooptiska sammanställningar. Du har gärna en teknisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av arbete inom optik.

Som person är du kommunikativ och pedagogisk, då arbetet innebär mycket samarbete med flera funktioner inom företaget. Du trivs i rollen att driva flera projekt parallellt, arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, då stor del av dokumentation och kommunikation sker på engelska.

Tjänsten innefattar tillgång till sekretessbelagd information, därför är du skyldig att genomföra och godkännas i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)