Inaktiv platsannons

RF mätingenjör i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Du kommer att vara en del av sektionen Microwave & Antennas som tillhör affärsenheten EW Systems. Vi är idag 20st medarbetare.

EW Systems ansvarar för system för elektronisk krigsföring såsom störsändare, radarvarnare, radarmålsökare, motmedelssystem och teknisk signalspaning. Sektionen Microwave & Antennas ansvarar för RF-systemdesign, mikrovågsdesign, antenndesign, EMC samt underhåll och testsupport.

Hos oss får du vara en del av utvecklingen av Gripen E samt andra spännande utvecklingsprojekt.

Din framtida utmaning

Vi har flera parallella projekt och vi behöver utöka antalet RF-ingenjörer som arbetar med utvecklig och genomförande av RF-tester. Tjänsten som RF-ingenjör innefattar bland annat arbete med systemkrav, utveckling/implementation av mätmetoder och verifiering.

Den du är idag

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av RF-arbete. Du ska ha flera års erfarenhet av mätning och verifiering inom RF. Vi ser också att du känner dig hemma med att laborativt arbeta med mätning/test.

Det är meriterande om du har kunskap om:
* Bredbandiga RF-system
* RF-mätteknik med signalfrekvenser uppåt 50 GHz
* Javaprogrammering
* Telekrigssystem och/eller radarsystem

Vi tror att du är civilingenjör eller motsvarande.
Då mycket av arbetet sker i team är det viktigt att du tycker om att arbeta med andra och att du är bekväm i att fråga och kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. Du bör även ha en god förmåga att självständigt driva ditt eget arbete och ta egna initiativ när så krävs. Du är analytiskt lagd och tycker om att arbeta med en helhetssyn utan att släppa kontrollen över detaljerna.
Din arbetsplats blir i Järfälla men eftersom Saab är ett globalt företag, så kan rollen medföra vissa resor.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar löpande urval i tjänsten. 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)