Inaktiv platsannons

Värmland: nxtME söker stödpersoner till incestutsatta i Karlstad

Om tjänsten

nxtME

nxtME stöttar och hjälper kvinnor och män som är eller har varit utsatta för incest. Vi har samtal, både enskilda och i grupp, jourverksamhet med telefon och chatt samt stödpersoner. Vårt kontor är beläget i Stockholm men vi söker volontärer över hela landet.

Som stödperson på nxtME kommer du få träffa en person ungefär en timme per vecka under ett halvår. Tiderna kan variera och bestäms mellan dig och din stödsökande men ni ses inte mer än 4 timmar per månad. Ni träffas och fikar, promenerar eller kanske följer du med till rättegång, polis, läkare eller dylikt om det behövs. Att vara utsatt för incest kan göra en människa isolerad och som stödperson är du en enorm resurs som hjälper stödsökanden ut i livet.

Alla våra volontärer får fortlöpande handledning och feedback under sitt uppdrag.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Max 5h per månad inklusive handledning
Specifika önskemål eller information: 
För att vara stödperson är det önskvärt att du har egen erfarenhet av incest eller relevant utbildning. Du är välkommen att söka även om du inte har erfarenhet men ett stort hjärta och en önskan om att stötta andra. Innan ditt uppdrag kommer du få utbildning av nxtME på kontoret i Stockholm eller via skype. Du har sedan tillgång till handledning och feedback fortlöpande. Alla våra volontärer behöver visa belastningsregisterutdrag samt skriver under sekretessavtal.
Minimiåtagande: 
Ca 5h per månad under minst 6 månader. inklusive obligatorisk handledning 2 gånger per termin.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlstad | Volontärarbete