Inaktiv platsannons

Strateg till Systembolagets VD-stab i Stockholm

Jobba hos... Strateg till Systembolagets VD... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strateg till Systembolagets VD-stab. Om rollen...

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Strateg till Systembolagets VD-stab

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strateg till Systembolagets VD-stab.

Om rollen 
Systembolaget står ständigt inför komplexa strategiska utmaningar som omfattar allt från kunderbjudande, digitalisering, försäljning, varumärke, juridik och organisationsfrågor till hållbarhet och uppdraget att minska alkoholens skadeverkningar. Systembolaget har under ett antal år drivit ett kraftfullt förändringsarbete och förändringstakten kommer inte att avta. Målsättningen är att Systembolagets kundmöte och erbjudande överträffar kundernas förväntan. För att öka kapaciteten och kompetensen inom strategi, omvärldsanalys, identifiera utvecklingsbehov, leda projekt och driva förändring rekryteras därför en Strateg till VD-staben.

Du kommer att arbeta tvärs över hela organisationen, genom alla avdelningar för att förstå och bidra till Systembolagets strategiska utveckling, samtidigt som du arbetar med att driva och koordinera den övergripande strategiska riktningen för Systembolaget. Du kommer att få en nyckelroll inom organisationen och ingå i avdelningen Strategi- och verksamhetsutveckling som är en del av VD-staben. I rollen kommer du löpande förse VD, företagsledning och styrelse med analys, slutsatser och presentationer samt facilitera strategiska diskussioner och workshops.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret mitt i Stockholm city och du rapporterar till Chef för Strategi- och Verksamhetsutveckling.

Om dig 
Vi söker dig som har:
Högskola eller universitetsutbildning – Civilekonom/Civilingenjör
Några års erfarenhet som managementkonsult och/eller motsvarande erfarenhet på strategisk nivå från linjeverksamhet
Erfarenhet från strategiarbete, verksamhetsutveckling och av att driva förändringsprojekt
Stark resultatorientering, stark problemlösningsorientering och helhetsperspektiv
Förmåga att grundligt bryta ned komplexa problem och utmaningar och presentera på ett lämpligt sätt oavsett mottagare
God team- och projektledare och samarbetsförmåga
Förmåga att driva förändring via andra, delegera, förankra och driva beslutsfattande
Detaljhandelserfarenhet eller annan serviceverksamhet är meriterande

Som person har du förmågan att leda förändring, är kommunikativ, lyhörd och trivs i en roll där du bygger relationer. Du är analytisk och har en förmåga att tänka kritiskt. Dessutom har du lätt för att påverka, involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt. Att du delar värderingarna kring Systembolagets uppdrag finner vi självklart. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb