Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt inom e-handel i Stockholm

Är du intresserad utav mode och heminredning? Hitta ett jobb på HM, ett världsledande företag inom klädindustrin. Se vilka jobb HM erbjuder just nu!

Om tjänsten

Är du en självgående lösningsarkitekt som vill arbeta med komplexa systemlösningar inom en snabbrörlig miljö full av möjligheter? Kom och bli en del av vår expanderande e-handelsplattform.


Vi söker nu en lösningsarkitekt till området New Business Online, som ansvarar för utvecklingen av den e-handelslösning som används för våra varumärken: COS, Cheap Monday, Monki, Weekday, ARKET och &Other Stories . Vår online plattform integreras med många system inom H&M i syfte att leverera hela värdekedjan till våra konsumenter. Detta skapar ett komplext systemlandskap och en utmaning för dig som lösningsarkitekt.


Vi verkar i en bransch som är under ständig förändring och där onlinehandeln expanderar. Detta ställer höga krav på vårt område och ger oss många roliga utmaningar. Som lösningsarkitekt har du en nyckelroll, är ansvarig för hur lösningar implementeras och vilken påverkan nyutveckling får inom plattformen och i integrationerna till andra system. En viktig aspekt av rollen är också att säkerställa att vår arkitektur är anpassad efter den övergripande strategin och de riktlinjer som är satta utifrån vår EA-vision.


För att lyckas i denna roll tror vi att du är driven och har en förmåga att få saker ur händerna.  Du har en gedigen erfarenhet av arkitektur i ett komplex IT-landskap, du trivs i en dynamisk och föränderlig miljö där det kan svänga fort samt har en förståelse för vad verksamheten behöver.


För oss är personlig utveckling och välbefinnande avgörande för att attrahera och behålla vår personal. Vi strävar efter att ha en inspirerande, kreativ och öppen arbetsmiljö och vill att du ska bidra till det. Vi garanterar dig många utmaningar och möjligheter som kommer göra att du utvecklas i din profession, samt ett roligt jobb präglat av engagemang och hjärta!


Dina ansvarsområden


Din roll består bland annat av att:


  • Vara ansvarig för lösningsdesign och leda lösningsanalys
  • Tillsammans med olika intressenter, bland annat affärsverksamheten, analysera genomförbarhet i nya krav och projekt
  • Ha en dialog med leverantörer om arkitektur, design och praxis kring vår plattform
  • Förstå hela plattformslösningen såväl som de enskilda komponenterna samt vilka beroenden som finns mellan dem
  • Bedöma och dokumentera hur förändring påverkar lösningen
  • Implementera arkitekturella riktlinjer och principer i vår lösning i enlighet med målarkitekturen
  • Stödja vår områdesarkitekt med strategiskt arbete genom att delta i utveckling av målarkitektur, road-maps, riktlinjer och principer


Din kompetens


Vi tror att du har:


  • 3-7 års erfarenhet som lösningsarkitekt eller liknande, med erfarenhet av stora IT-landskap
  • En förståelse för affärsprocesser och förmågan att översätta dem till en lösningsarkitektur, både från ett taktiskt och strategiskt perspektiv
  • Erfarenhet av att skapa, implementera och dokumentera lösningsarkitektur där aspekter som äganderätt till data, integrationsmönster, kapacitet, underhåll, skalbarhet och prestanda är täckta
  • Förmåga att förklara komplexa saker på ett enkelt sätt


Det är en fördel om du har erfarenhet av Hybris eCommerce, Adobe Campaign eller Adobe Experience Manager (AEM) samt erfarenhet av att arbeta med e-handelslösningar. Det är också ett plus om du har erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer av IT-tjänster, managed services och / eller offshore situationer.


Låter det intressant?


För frågor och mer information kontakta Agnes Johansson agnes.johansson@hm.com eller Carl Åhmanson, Area Architect, carl.ahmanson@hm.com eller på 08-796 55 00.


Skicka CV och personligt brev senast 29 november. Vi går igenom ansökningar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.


Vilka är vi på IT?

Vi är summan av det vi kan och de personligheter vi är. Vår varma värderingsstyrda kultur är kittet som håller oss samman. Vi gillar att jobba snabbfotat, tar beslut i farten och vår kreativitet hjälper oss lösa komplexa utmaningar.

 

Vi får möjlighet att driva på H&M-gruppens affär, jobba med den senaste IT-teknologin i spännande globala projekt, och vi är med och förändrar hela mode- och designbranschen till det bättre. Har du drivet, upptäckarglädjen och viljan att ta ansvar finns ingen gräns för vad vi kan uppnå tillsammans.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)