Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör Kablage Powertrain i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Vill du vara med och utveckla kablage för Scanias drivlinor? På gruppen Powertrain Electrical Harness ansvarar vi för nyutveckling och kvalitetssäkring av kablage till Scanias motorer och växellådor.

 
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten erbjuder stora friheter och goda möjligheter att påverka både produkt och interna arbetsmetoder. Som utvecklingsingenjör på gruppen ansvarar du för att ta fram 3D- och 2D-underlag i CAD-miljö samt planera och följa upp din design genom att medverka aktivt och praktiskt vid provmonteringar. Arbetet är varierande och innefattar förläggning av kablage och konstruktion av plåt- och plastartiklar för att skapa kabelvägar. Parallellt deltar du på tvärfunktionella layoutmöten och bidrar med dina tekniska idéer för att på ett kreativt sätt hitta nya lösningar till produktområdet.
 
Gruppen står inför stora utmaningar med nya produkter som skall utvecklas från grunden. Här ges en möjlighet att få ett helhetsperspektiv och ett helhetsansvar av ett helt nytt system. Du kommer ha stora möjligheter att påverka både koncept och tekniska lösningar i detta arbete.

 
Din Profil
Du har god förmåga att sätta dig in i ny teknik och förmedla dina kunskaper till andra. Arbetet kräver god samarbetsförmåga men också förmågan att sätta upp egna delmål och driva arbetet framåt mot våra övergripande mål på egen hand. Erfarenhet av fordonsbranschen är meriterande. Goda svenska- och engelska kunskaper i både tal och skrift är ett krav för denna tjänst.
 
Erfarenheter av att arbeta i CAD-miljö är ett krav. Erfarenhet av Catia V5, Saber och kablagekonstruktion är meriterande.
 
Du är en högskole- eller civilingenjör med intresse för teknik och produktutveckling eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
  

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet. 

 

Ytterligare information
Kontakta gärna Magnus Nilsson, gruppchef Powertrain Cable Harnesses, tel 08 553 821 79,

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej