Inaktiv platsannons

Risk Controller till SPK i Stockholm

Om tjänsten

Har du en examen inom ekonomi- eller teknikområdet, och vill utvecklas i en roll där din känsla för siffror och dina kunskaper inom finansiella instrument får komma till sin rätt? Då tycker vi att du ska läsa vidare!

 

Arbetsbeskrivning
SJR söker nu för SPK’s räkning en Risk Controller som ska vara en nyckelspelare i utvecklingen av rapportfunktionen inom företaget för att dels möta framtida rapporteringskrav men också vara med och utveckla den interna som den externa rapporteringen idag.

SPK är mitt i en utvecklingsfas i och med nya regleringar vad gäller rapporteringen och validering för hela SPK.  SPK bygger sedan 2016 ett Data Warehouse all data som ska kunna vara plattformen för alla data till rapporteringen. Från att rapportering skett inom alla avdelningar (ekonomi, risk, finans och försäkring) så optimerar vi den nu för bästa möjliga effektivitet, utveckling och kvalité nu och för framtiden. SPK har kommit en bra bit på resan i arkitekturen och delar av rapporteringen är redan implementerad live. 

Detta innebär ett mycket tätt samarbete med alla avdelningar och enheter inom SPK då rollen innebär att rätt information och rapportering idag och framåt sker i rätt tid både till den interna ledningen och till externa myndigheter. Det handlar om att säkerställa, strukturera, analysera och organisera den data som ligger till grund för all rapportering för risk, kapitalförvaltning, försäkring och ekonomi.

Kvalifikationer och egenskaper 
För att passa i rollen hos SPK behöver du vara intresserad av och vara insatt i flöden och analys inom i finansiella instrument/flöden och risker inom kapitalförvaltning samt förstå ekonomirapportering. Att förstå försäkringsverksamheten är önskvärt men inte ett krav.
Vi förväntar oss att du har en akademisk examen inom relevant område (civilingenjör eller civilekonom) samt att du har mycket goda kunskaper i Excel och är du en van användare av SQL så är det meriterande. Att behärska svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav.

Du kan vara nyexad eller ha några års erfarenhet eftersom rollen kan anpassas efter dina erfarenheter. Som person är du ansvarstagande och strukturerad. Ditt siffersinne är gott och du har därtill god förmåga att se samband och kvalitetssäkra dem. Din kommunikationsförmåga är mycket god och du har lätt för att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Det gäller att vara flexibel och kunna anpassa sig efter nya omständigheter samtidigt som du har ett driv att uppnå konkreta resultat.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb