Inaktiv platsannons

HR-konsult till Röda Korset i Stockholm

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Vill du arbeta med HR i världens främsta katastroforganisation? HR-avdelningen på Svenska Röda Korset arbetar med HR-stöd till vår tjänsteorganisation, till rödakorsföreningar runt om i landet, med rekrytering till internationella uppdrag i fält och med säkerhetsrådgivning. Inom avdelningen arbetar totalt 15 personer. En av våra HR-konsulter ska vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie för honom.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Tjänsten tillhör det team som har till uppdrag att ge professionellt HR-stöd till tjänsteorganisationen. En viktig del av din roll kommer att bestå av stöd till de som arbetar med att värva månadsgivare inom Röda Korset, vilket innebär omkring 100-150 anställda över hela Sverige. Du ansvarar för administrativt arbete kring anställningar, arbetstid och sjukfrånvaro. Du är också den som stöttar och utbildar verksamheten i frågor som rör arbetsrätt och arbetsmiljö och bistår vid svårare personalärenden och samtal.

Parallellt med detta kommer du även att stötta chefer med rekryteringar till övriga tjänsteorganisationen och vid behov bistå med övriga arbetsuppgifter inom teamet.

Vi söker…

Dig som har högskoleutbildning inom HR med minst 3 års erfarenhet av att arbeta med HR. Det är viktigt att du har erfarenhet av och gillar att rekrytera. Du är en god administratör med erfarenhet av att arbeta i och ta fram data och nyckeltal ur system. Du ska också ha goda kunskaper i arbetsrätt och praktiska arbetsmiljöfrågor. Erfarenhet av arbete inom säljorganisation och verksamhet med stor personalrörlighet är meriterande. Liksom certifiering i något testverktyg. Det är en fördel om du också är bra på excel.

Vi letar efter en kollega som tar ansvar och får saker gjort och som är trygg i sig själv. En kollega som tar initiativ till samarbete och har ett coachande och uppmuntrande förhållningssätt. För att trivas och fungera bra i rollen är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett spännande, varierande och utmanande jobb där du genom att bidra med ett kvalificerat HR-stöd kan vara med och göra skillnad. Du kommer till ett välfungerande team som har ett nära samarbete, stöttar, uppmuntrar och avlastar varandra vid behov.

Tjänsten är ett vikariat på ca 11 månader med start i mitten av oktober. Tjänsten är placerad på Röda Korsets kontor på Hornsgatan i Stockholm.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av CV och kort personligt brev (max en A4). I det personliga brevet ber vi dig att kort svara på nedan frågor.

  1. Varför söker du den här tjänsten?
  2. Vad har du för erfarenhet som gör dig lämplig för den här tjänsten?
  3. Vad kommer du bidra med som person till vårt team?

Har du frågor? Kontakta HR-konsult David Granath på telefon 08-452 4759 eller via e-post: david.granath@redcross.se eller enhetschef Kerstin Kaaman (tillgänglig från 13/8) på telefon 08-452 4822 eller via e-post: kerstin.kaaman@redcross.se. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.     

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej